Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Huolien hetki: Mikä avuksi, kun rahahuolet painavat mieltä?

Ihmisille, jotka etsivät apua arkeensa ja sekavaan palveluviidakkoon. Tervetulleita ovat myös läheiset ja ammattilaiset, joiden asiakkaiden arkea mielenterveysongelmat hankaloittavat.

13.3.2023, klo 13:00 - 13.3.2023, klo 14:30

Ilmoittaudu
Verkossa
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
11.1.2023, klo 07:00 - 10.3.2023, klo 10:00
Osallistujia enintään
295
Lisätietoja antaa
Riikka Mettälä 040 756 0578, riikka.mettala@mtkl.fi tai Paula Paloheimo 050 355 6389, paula.paloheimo@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Miten pärjään taloudellisesti, jos sairastun? Saako jostain tukea? Entä jos ulosotto uhkaa? Milloin kannattaa olla yhteyksissä sosiaalipalveluihin?
Apua, en saa mitään tolkkua tästä kaikesta!
 
Rahahuolien, tukimuotojen, sosiaalietuuksien ja palveluiden viidakossa voi tulla epätoivoinen, neuvoton ja eksynyt olo. Huolien hetkessä pilkotaan sosiaalityöntekijän ja muiden asiantuntijoiden kanssa huolia pienemmiksi, etsitään keinoja ja ratkaisuja sekä vinkkejä etuuksista ja velkojen kanssa taisteleville.
 
Tule mukaan kuuntelemaan ja keskustelemaan verkossa vaihtuvien aiheiden parissa.


Kun rahat eivät vaan riitä ja tulot ovat pienet, millaisiin sosiaalietuuksiin voi olla oikeutettu? Mistä saa apua ja tukea talousongelmiin? Millaisia ajankohtaisia vaikutuksia inflaatiolla on ollut Kelan tukiin? Entä jos talousasiat ovat sekaisin, maksut ovat menneet ulosottoon tai on kertynyt velkaa? Pääseekö veloista koskaan eroon? Onko maksuhäiriömerkintä ikuinen?
 
Riikka Mettälä ja Paula Paloheimo, Mielenterveyden keskusliitto


Paikka: Zoom
Ajankohta: 13.3.
Kellonaika: 13.00-14.30

Huolia pilkkomassa: Riikka Mettälä, Mielenterveyden keskusliitto ja Teija Eskola, Mielenterveysomaiset Pirkanmaa – FinFami ry
Kenelle: Ihmisille, jotka etsivät apua arkeensa ja sekavaan palveluviidakkoon. Tervetulleita ovat myös läheiset ja ammattilaiset, joiden asiakkaiden arkea mielenterveysongelmat hankaloittavat.

Mukaan mahtuu: 295
Ilmoittaudu mukaan: 10.3. kello 10 mennessä
Saat osallistumislinkin sähköpostiisi tapahtumapäivän aamuna.

Mitä maksaa: Ei mitään!

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.