Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Toivo ammattilaisen työvälineenä: Arjen kokeminen

Koulutussarja mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka kaipaavat uusia työvälineitä ja näkökulmia sekä ajatustenvaihtoa toisten ammattilaisten kanssa

30.11.2022, klo 13:00 - 30.11.2022, klo 15:00

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
9.8.2022, klo 07:00 - 29.11.2022, klo 10:00
Osallistujia enintään
295
Lisätietoja antaa
Teija Eskola 040 776 2079, teija.eskola@mtkl.fi tai Merja Matilainen 040 450 8256, merja.matilainen@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Kokemusasiantuntija sai teorian elämään! Kokemukset kertoivat todellisesta elämästä ja antoivat toivoa.

 
Kaipaatko uusia välineitä tai näkökulmia työhösi? Miten tukea toivon heräämistä tai voimien löytämistä? Haluaisitko pysähtyä pohtimaan, mitä se toivo lopulta tarkoittaa? Entä mitä kaikkea on arkisissa käytännön tilanteissa toipumisorientaatio, toipumisen näkökulma? Miltä se tuntuu itse mielenterveysongelmia kokevasta ihmisestä?
 
Perehdymme toipumiseen vaikuttaviin tekijöihin ja kohtaamisiin. Kuinka kohdata toinen arvostavasti silloinkin, kun se ei aina tunnu helpolta ja kuinka tukea tuiki tärkeää tunnetta kuulluksi tulemisesta? Entä miten vahvistaa itsemyötätuntoa, kun negatiivinen sisäinen puhe ja haitalliset uskomukset uhkaavat nakertaa sitä?
 
Pohdimme myös, miten auttaa asiakasta löytämään kadoksissa olevia voimiaan sekä motivaatiota ja miten ne tukisivat hän tavoitteitaan parhaalla mahdollisella tavalla.
 
Miltä tuki ja palvelut näyttävät mielenterveysongelmia itse kokeneen ihmisen silmissä? Mikä tuki toipumista ja toivoa?
 
Mukana kertomassa kokemuksistaan ja keskustelemassa on kokemusasiantuntija.
 
Sisältö perustuu Mielenterveyden keskusliitossa yli kahdenkymmenen vuoden ajan kehiteltyyn voimavarapohjaiseen työotteeseen asiakastyössä, toivon herättelyyn työvälineenä, toipumislähtöiseen näkökulmaan ja kokemustietoon mielenterveysongelmia kokevien ihmisten arjesta.


Koulutussarja, jossa luento-osuuksien lisäksi kuhunkin teemaan liittyviä tehtäviä ja kokemusten vaihtoa verkkoalustoilla. Jokaiseen koulutuskertaan ilmoittaudutaan erikseen.


Arjen kohtaaminen
Ihminen voi valita, mitkä kokemuksensa hän ottaa omaan tarinaansa. Mistä hän kertoo itselleen ja läheisilleen. Positiivisten kokemusten valinta tukee voimavaroja ja motivaatiota. Negatiivisten kokemusten valinta tekee elämästä helposti raskasta ja vaikeaa. Tutustumme arjen kokemiseen myös vahvuuksien hyödyntämisen ja voimavarojen säätelyn näkökulmasta.

Paikka: Zoom
Ajankohta: 30.11.
Kellonajat: 13.00 – 15.00

Kouluttajat: Teija Eskola, Merja Matilainen ja Jyrki Rinta-Jouppi, Mielenterveyden keskusliitto sekä kokemusasiantuntijat.
Kenelle: Mielenterveyskysymyksiä työssään kohtaaville ammattilaisille ja alan opiskelijoille, jotka kaipaavat uusia työvälineitä ja näkökulmia sekä ajatustenvaihtoa toisten ammattilaisten kanssa.

Mukaan mahtuu: 295
Ilmoittaudu mukaan: 29.11. kello 10 mennessä
Lähetämme sinulle sähköpostitse osallistumislinkin koulutuspäivän aamuna.

Mitä maksaa: Ei mitään!

Liitteet

Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.