Hyppää sisältöön
Mielenterveyden keskusliitto

Voimaa kirjoittamisesta – kirjoittaminen voimavarana

Kaikille mielenterveysyhdistysten ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita luovasta kirjoittamisesta ja kaipaavat uusia harjoituksia omaan kirjoittamiseen tai työkaluja kirjoitusryhmien ohjaamiseen.

2.12.2022, klo 13:00 - 13.12.2022, klo 15:00

Ilmoittaudu
Verkko
Missä
Verkossa
Ilmoittautumisaika
15.11.2022, klo 07:00 - 30.11.2022, klo 23:59
Osallistujia enintään
20
Lisätietoja antaa
Nina Tuittu 040 723 8682, nina.tuittu@mtkl.fi
Järjestäjä
Mielenterveyden keskusliitto ry

Kuvaus

Haluatko kokeilla luovaa tekemistä ja itseilmaisua kirjoittaen? Kurssin aikana saadaan eväitä tekstien tekemiseen, löydetään kirjoittamisen aiheita sekä kuljetaan kohti omaa ääntä. Niin vasta-alkajille kuin kirjoittamista jo pidempään harrastaneille sopivalla kurssilla työskennellään lempeän kannustavassa ilmapiirissä.
 
Kirjoituskurssilla etsitään voimavaroja kirjoittaen. Kurssin lämminhenkisessä ja kannustavassa ilmapiirissä löydetään ilon aiheita ja muistellaan mukavalla tavalla menneitä. Löydetään kirjoittamisen aiheita omista kokemuksista ja havainnoista sekä kokeillaan, miten oma kokemus voidaan muuttaa fiktioksi. Kirjoittamalla harjoitellaan myös näkökulman vaihtamisen taitoa. Kurssin teemana ovat toivo ja voimavarat.
 
Kurssilla tehdään pieniä kirjoitusharjoituksia sekä harjoitellaan palautteen antamista ja saamista. Omien tekstien jakaminen muille ryhmässä mukana oleville on vapaaehtoista. Kurssilla tehdään pieni välitehtävä, josta kurssin ohjaaja antaa henkilökohtaisen kirjallisen palautteen.
 
Kurssin ohjaa kirjailija Soili Pohjalainen, jonka uusin romaani Ihon alla (Atena 2022) kertoo nuoren viiltelystä ja perustuu kirjailijan oman perheen kokemuksiin.


Paikka: Zoom
Ajankohta: pe 2.12. / ti 13.12.
Kellonajat: 13.00 - 15.00

Ohjaaja: Kirjailija Soili Pohjalainen
Kenelle: Kaikille mielenterveysyhdistysten ihmisille, jotka ovat kiinnostuneita luovasta kirjoittamisesta ja kaipaavat uusia harjoituksia omaan kirjoittamiseen tai työkaluja kirjoitusryhmien ohjaamiseen. Kurssi sopii niin aloittelijoille kuin pitempäänkin kirjoittaneille.

Mukaan mahtuu: 20
Ilmoittaudu mukaan: 30.11. mennessä. Kurssi täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
Mitä maksaa: Osallistuminen on maksutonta
Kaikki tapahtumat ja kurssit

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.