Hyppää sisältöön

Tue mielenterveystyötä

Mielenterveyden keskusliitto tekee työtä, jotta mielenterveysongelmia itse kokevat ihmiset saisivat apua, tukea ja tietoa ja jotta heitä kohdeltaisiin tasavertaisesti yhteiskunnassa. Voit tukea työtämme ryhtymällä lahjoittajaksi, sekä osallistumalla keskusteluun puhumalla avoimesti kokemuksestasi mielenterveysongelmista.

Mielenterveyden häiriöt ovat hyvin yleisiä. Esimerkiksi masennusta sairastaa elämänsä aikana joka viides suomalainen ja erilaisia ahdistuneisuushäiriöitä joka kymmenes. Myös kaksisuuntainen mielialahäiriö ja skitsofrenia ovat yleisiä.

Kuitenkin joka viides suomalainen pelkää ihmisiä, joilla on mielenterveyden ongelmia ja lähes yhtä moni ei haluaisi heitä naapurikseen. Ja ehkäpä sen takia selvästi yli kolmasosa mielenterveyden häiriöitä itse kokeneista tuntee tulevansa leimatuksi. Mielenterveyteen ja sen häiriöihin liittyy edelleen paljon luuloja ja oletuksia.

Lisäämällä tietoa mielenterveyden ongelmista voidaan vähentää niihin liittyviä ennakkoluuloja ja niiden päällä kantamaa stigmaa.

Mielenterveyden keskusliitto on olemassa juuri siksi. Tiedämme, miten mielenterveyden ongelmien kanssa eletään, miten niistä toivutaan ja miten arki saadaan raiteilleen. Tarjoamme tietoa, tukea, neuvontaa sekä kokemuksia, koulutuksia ja tapahtumia. Kun mielenterveysongelmia kokeva ihminen tarvitsee asiantuntijaa tai kaipaa muita saman kokeneiden seuraa, hän löytää ne meiltä.

Teemme työtä, jotta mielenterveysongelmia kokevat ihmiset tulisivat kohdelluksi yhteiskunnassa tasavertaisina ja jotta mielenterveysongelmiin liittyvä leimaantuminen ja väärät uskomukset hälvenisivät. Valvomme mielenterveysongelmia kokevien ihmisten etuja ja pyrimme vahvasti vaikuttamaan päättäjiin ja lainsäädäntöön.

Voit tukea mielenterveystyötämme lahjoittamalla tai osallistumalla rohkeasti keskusteluun mielenterveysongelmia kokeneiden ihmisten tasavertaisemman kohtelun puolesta. Näin voit vaikuttaa asenteiden muutokseen yhteiskunnassa. Yritykset voivat kantaa yhteiskuntavastuutaan osallistumalla lahjoittamalla tai ryhtymällä yritysyhteistyökumppaniksemme.

Lahjoita nyt ja ole mukana murtamassa mielenterveysongelmiin liittyvää stigmaa.

Mielenterveyden keskusliitto

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.