Hyppää sisältöön

Lahjoita mielenterveystyöhön

Mielenterveyden ongelmat ovat hyvin yleisiä, sillä jopa viides suomalainen sairastuu mielenterveyden ongelmiin elämänsä aikana. Silti mielenterveyden ongelmia hävetään, niistä ei uskalleta puhua, tai hakeutua hoitoon leimautumisen pelossa.

Mielenterveyden keskusliitto on kaikkien mielenterveysongelmia kokeneiden ihmisten järjestö, joka perustettiin 50 vuotta sitten. Mielenterveyden keskusliitto tekee työtä mielenterveysongelmiin kohdistuvan stigman vähentämiseksi sekä mielenterveyskuntoutujien aseman ja oikeuksien edistämiseksi.

Järjestämme koulutuksia, kursseja ja neuvontaa mielenterveysongelmia itse kokeneille ja heidän läheisilleen. Kaiken ytimessä on kokemuksellinen tieto ja näkökulmana toipuminen.

Tue mielenterveystyötä ja lahjoita valitsemasi summa Mielenterveyden keskusliitolle

Sekä yritykset että yksityishenkilöt voivat tukea Mielenterveyden keskusliiton toimintaa. Voit tukea toimintaamme monella tapaa.

Lahjoita puhelimella
MobilePay 24482

Lahjoita soitolla
0600 14455 (10 euroa)
0600 12300 (20 euroa)

Lahjoita tilisiirrolla oman verkkopankin kautta
FI30 1555 3000 1105 78
BIC NDEAFIHH
Viite: Mielenterveys

Lahjoita tunnistautumalla verkkopankin kautta painamalla Lahjoita nyt-painiketta.

Vertaistukea verkkokurssilla: Koettelelemuksesta tulikin vahvuus

Kahdeksan vuotta sitten Esko Pylsy, 36, ei kyennyt aamulla nousemaan sängystä. Elämä tuntui muuttuneen yhdessä yössä. Kaikki oli periaatteessa hyvin. Oli perhe, työ ja talo. Totaalinen pysähdys oli yllätys. Tästä aamusta alkoi pitkä toipuminen masennuksesta. Työ tuntui kituuttamiselta, ja voimat olivat lopussa. Oma halu kuntoutua ja ammattilaisten keinot eivät välttämättä kohtaa. Esko olisi toivonut saavansa heti alussa muutakin apua kuin lääkkeet.

Esko osallistui Mielenterveyden keskusliiton Onko tässä pimeydessä valoa? -verkkokurssille. Esko pitää vertaistukea kurssin parhaana antina. Se, miten avoimesti ja rehellisesti ihmiset jakoivat kokemuksiaan, yllätti.

Kulunut vuosi on todella opettanut, kuinka korvaamattoman arvokasta ja voimaannuttavaa vertaistuki on. Sitä ei voi korvata millään teorialla tai faktalla. Se pitää itse kokea aitojen keskustelujen kautta.

Mielenterveyden keskusliitto on jokaisen mielenterveysongelmia kokeneen ja heidän läheistensä järjestö. Tunnemme mielenterveysongelmia kokevan arjen tilastojen takana. Tiedämme, miten mielenterveysongelmien kanssa eletään, millaisia vaiheita toipumisessa on, mikä silloin askarruttaa ja miten arki saadaan takaisin raiteilleen.

Järjestämme koulutuksia, kursseja ja neuvontaa mielenterveysongelmia itse kokeneille ja heidän läheisilleen, sekä teemme vaikuttamistyötä, jotta jokainen mielenterveysongelmia kokenut voisi tuntea itsensä tasavertaiseksi yhteiskunnassamme. Kaiken ytimessä on kokemuksellinen tieto ja näkökulmana toipuminen.

 

Mielenterveyden keskusliiton keräyslupa

Poliisihallituksen lupa nro Rahankeräyslupa RA/2020/275.
Keräysaika: 01.4.2020 – 31.3.2022 koko maassa lukuunottamatta Ahvenanmaata.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.