Hyppää sisältöön

Mihin lahjoitukset käytetään?

Kaikki varat käytetään mielenterveyden ongelmia kokeneiden ihmisten etujen valvomiseen ja ajamiseen yhteiskunnassa, asiantuntijana toimimiseen heitä koskevissa kysymyksissä ja heidän tarvitsemiensa palvelujen tuottamiseen. 

Mielenterveyden keskusliitto tukee ja edistää jäsenyhdistysten vertaistukitoimintaa sekä kansalaisjärjestötoimintaa sekä tukee ja edistää ennaltaehkäisevää mielenterveys- ja päihdetyötä. Liitto on puoluepoliittisesti ja maailmankatsomuksellisesti sitoutumaton. Liitto ottaa toiminnassaan huomioon myös mielenterveysongelmia kokeneiden läheiset.

Liiton tarkoitus on vähentää mielenterveysongelmiin liittyvää stigmaa sekä pyrkiä muutoinkin edistämään mielenterveyden ongelmia kokeneiden asemaa ja oikeuksia yhteiskunnassa.

Mielenterveyden keskusliiton tekemä työ on asiakas- ja vaikuttamistyötä. Vuonna 2018 työllistimme täysipäiväisesti 45 henkilöä, jonka lisäksi toiminnassamme oli mukana 61 kokemusasiantuntijaa. Teemme työtä valtakunnallisesti ja toimipisteitä meillä on Helsingin toimipisteen lisäksi aluetoimistot Jyväskylässä, Kuopiossa, Oulussa, Turussa ja Iisalmessa. Toimintamme muodoista voit lukea tarkemmin täältä.

Toimintamme tekevät mahdolliseksi päärahoittajamme Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA) sekä Opetus- ja kulttuuriministeriö. Liiton omia varainhankintakeinoja jäsenmaksujen lisäksi ovat lahjoitukset, keräykset ja yhteistyö yritysten kanssa. Sääntöjensä mukaan liitto voi ottaa vastaan myös testamenttilahjoituksia. Recovery – toipumisorientaatio mielenterveyspalveluissa -hankkeen rahoittajana on Euroopan sosiaalirahasto ESR.

Ryhdy lahjoittajaksi ja ole mukana vaikuttamassa!

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.