Sanat ovat valtaa ja sillä, mitä sanoja käytämme, on merkitys. Sanavalinnoillamme voimme yhdistää tai erottaa, edistää tasa-arvoa tai lisätä eriarvoisuutta, kirjoittaa viestinnän asiantuntija Emma Nikka blogitekstissään.
Tässä uutisessa seurataan reaaliajassa Mielenterveyden keskusliiton uuden liittovaltuuston ensimmäistä kokousta. Kuvassa kokouksessa valittu hallitus, jonka nimet löydät tästä jutusta. Uusi puheenjohtaja Eveliina Lafghani kolmas oikealta.
Toivon kipinä huomiselle alkaen tänään. Millaista voimaa löydät luonnosta? Miten se huolehtii sinusta? Mielenterveyden keskusliiton Haikuja toipumiselle -kampanjassa tarkastellaan luontoa toipumisen tukena haikujen ja kuvien muodossa. Ota luontokuva ja kirjoita haiku kuvaan liittyvästä tunteesta.
Ilmiömenetelmä sisältää 40 ilmiön korttipakan sekä Ilmiöoppaan. Menetelmä on kehitetty Aspa-säätiön ja Mielenterveyden keskusliiton Omat avaimet 4You -toiminnassa.
Oletko kokenut uupumuksen? Etsinyt hätääntyneenä ymmärrystä omasta tilanteesta ja omista oloista? Kaivannut tietoa oireista, keinoista pärjätä, toipumisesta? Toivonut kuulevansa ymmärrystä, lohtua ja toivoa tuovia lauseita, jotta sietäisi takapakkeja? Tule kanssamme ideoimaan ja suunnittelemaan uupumusta käsittelevää verkkokurssia!
Hoitoon pääsy on mielenterveyden häiriöön sairastuneen ihmisen suurin huolenaihe, sanoo kuusamolainen Tarmo Raatikainen, joka valittiin tänään Mielenterveyden keskusliiton liittovaltuuston puheenjohtajaksi.
Hallituksen lyhytnäköiset leikkaussuunnitelmat sote-järjestöjen avustuksiin tulevat kasvattamaan apua tarvitsevien ihmisten määrää ja mielenterveysongelmien hoidon kustannuksia, varoittaa mielenterveysongelmia itse kokeneiden ihmisten järjestö Mielenterveyden keskusliitto.
Mielenterveyden keskusliiton kampanjassa nuoret artistit pitävät Instagram Livejä, joissa puhutaan taiteesta ja mielenterveydestä. Mukana ovat Luna Kills -yhtyeen Lotta Ruutiainen, Emma-ehdokkaanakin olleen VIMMA-yhtyeen Eeva Rajakangas ja Pessi Jouste sekä DIRT-yhtyeen Aleksi Tiainen.
Sosiaaliturvaleikkaukset tulevat osumaan kipeästi opiskelijoihin. Työntekeminen opintojen ohella ei ole kaikille vaihtoehto esimerkiksi työkykyä heikentävien mielenterveysongelmien takia. ”Oma näkemykseni on selkeä: tilanne ei saisi olla niin, että opiskelijan täytyy maksaa lainarahalla perustarpeisiinsa liittyviä menoja”, kirjoittaa Mielenterveyden keskusliiton sosiaalityön asiantuntija Riikka Mettälä blogitekstissään.
Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.