Hyppää sisältöön

Vaikuttaminen ja edunvalvonta

Mielenterveyden keskusliiton tarkoituksena on valvoa ja ajaa mielenterveyskuntoutujien ja -potilaiden etua yhteiskunnassa, toimia asiantuntijana heitä koskevissa kysymyksissä ja tuottaa heidän tarvitsemiaan palveluja.

Edunvalvonnan keskeisenä tavoitteena on vaikuttaa sosiaali- ja terveydenhuollon lainsäädäntöön sekä muuhun mielenterveyspotilaita ja -kuntoutujia koskevaan lainsäädäntöön. Vaikuttamistoiminnan keskeisenä tavoitteena on ihmis- ja perusoikeuksien toteutumisen turvaaminen kaikille.

Seuraamme valtakunnallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla erityisesti sote- uudistuksen etenemistä ja toteutumista, hoidon ja palvelujen saatavuutta ja niiden vaikutusta kuntoutujien asemaan ja oikeusturvaan.

Tavoitteenamme on ennaltaehkäistä palvelujen väliinputoamistilanteita sekä ehkäistä syrjäytymistä ja tukea asiakkaiden omatoimisuutta ja itsenäistä selviytymistä sekä osallisuutta.

Liiton tarkoituksena on vähentää mielenterveyshäiriöihin liittyvää stigmaa ja edistää ennaltaehkäisevää mielenterveys- ja päihdetyötä.

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.