Hyppää sisältöön

Mistä apua?

Tarvitsetko tietoa mielenterveyden asioista tai kaipaatko kuuntelijaa? Jos sinulla on huoli omasta tai läheisesi mielenterveydestä, omat keinot ovat hukassa, koet olevasi yksin huolesi kanssa tai mietit, mistä saisit apua, soita tai chattaa meille. Et ole tilanteesi kanssa yksin. Jutellaan ja etsitään yhdessä ratkaisua asiaasi.

Yksinäisyys. Alakulo. Ahdistavat ajatukset. Miten rahat riittävät? Miten jaksaisin töissä?  Asumisen ongelmat. Keskeytyneet opinnot. Erikoiset tuntemukset. Mistä voisin saada apua ja hoitoa? Mistä taloudellista tukea? Ja miten selvitä lomakkeiden täyttämisestä? Huoli puolison jaksamisesta tai äidin terveydestä. Miksi kukaan ei ehdi kuunnella eikä ymmärrä tilannettani? Miten jaksan eteenpäin? Mistä saisin lisää voimia arkeeni?

Sinun ei tarvitse tarkkaan tietää, mitä kysyä tai sanoa. Jutellaan yhdessä ja mietitään asiaasi. Ratkotaan arjen pulmia ja murheita, juuri sinun lähtökohdistasi. Etsitään tilanteeseesi käytännön ratkaisuja. Olipa tilanteesi mikä tahansa, et ole siinä yksin.

Tavoitat Mielenterveyden keskusliiton asiantuntijat arkisin Valoa-palveluistamme. Meiltä saat tukea, ohjausta ja neuvontaa aina, kun koet olevasi neuvoton ja epätietoisuus aiheuttaa turhautumista ja hämmennystä. Neuvomme myös läheisiä ja ammattilaisia!

Valoa-chat www.mtkl.fi

  • Mielenterveysneuvonta arkisin klo 12–15.
  • Sosiaaliturvaneuvonta torstaisin klo 9–12.

Luottamuksellinen, maksuton ja anonyymi chat-kanava, josta tavoitat päivisin ammattilaiset. Lue lisää Valoa-chatista täältä.

Valoa-puhelimet

  • Mielenterveysneuvonta 0203 91920 tiistaista torstaihin klo 10–15.
  • Sosiaaliturvaneuvonta 040 756 0578 tiistaisin klo 12–15.
  • Lakineuvonta 040 843 2104 tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 12–15.

Langan päässä ammattilaiset, jotka tuntevat arjen kiemurat haastavissakin tilanteissa. Puhelun hinta määräytyy liittymäsopimuksesi mukaisesti. Lue lisää valtakunnallisesta mielenterveysneuvonnasta.

Valoa-vertaispalvelut

  • Valoa-vertaischat, www.mtkl.fi, keskiviikkoisin ja torstaisin klo 18–20.

Luottamuksellinen, maksuton ja anonyymi chat-kanava, josta tavoitat keskiviikko- ja torstai-iltaisin Mielenterveyden keskusliiton vapaaehtoiset. Vertaischat toimii kahdenkeskisenä kohtaamispaikkana mielenterveysteemaisten kokemusten jakamiseen.

  • Ryhmächat, www.tukinet.net, tiistaisin 18–19.30.

Teemoitetut illat vaihtuvista mielenterveyteen liittyvistä aiheista, joita ylläpitävät Mielenterveyden keskusliiton vapaaehtoiset. Tarkat päivämäärät ja mukaan chattiin löydät tapahtumakalenteristamme – kirjoita hakusanaksi ”ryhmächat”. Palvelu on anonyymi, voit kirjautua palveluun nimimerkillä.

Lataa tai tulosta palveluesite

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.