Hyppää sisältöön

Duudsoneiden ja Mielenterveyden keskusliiton Rajoilla-podcast ehdolla Audioland Awardseissa

Vuoden 2021 Hyvän mielen lähettiläinä toimineiden Duudsoneiden luotsaama Rajoilla-podcast on ehdolla parhaaksi podcastiksi gaalassa, jossa palkitaan Suomen ykköspodcastit.

Audioland Awards on podcastaajien yhteisöllinen äänestys, jossa palkitaan Suomen parhaat podcastit. Äänioikeuden saavat podcastaajat, alan ammattilaiset ja yleisö. Mielenterveyden keskusliiton ja Duudsoneiden yhteistyönä syntynyt Rajoilla-podcast on ehdolla parhaaksi podcastiksi kahdessa eri kategoriassa: Yritykset ja organisaatiot sekä Vuoden podcast, jossa valta on yleisöllä.

Erityisen Rajoilla-podcastista tekee se, että se on äänentoistopalvelujen lisäksi kuunneltavissa ja samalla myös katsottavissa YouTubessa. Julkaisunsa jälkeen Rajoilla nousi Spotifyssä nousevien podcastien listalla sijalle viisi, ja ylsi koko julkaisunsa ajan suosituimpien podcastien listalle.

− Ehdokkuus tuntuu erityisen hyvältä, koska harvoissa podcasteissa mennään niin syvälle mielenterveydellisiin asioihin kuin me menimme. Julkisuuden henkilöt avasivat rohkeasti omia haasteitaan ja kipukohtiaan elämästä. Asioista puhuttiin rehellisesti ja avoimesti, Duudsoneiden Jarno Laasala sanoo.

Myös Mielenterveyden keskusliiton kehityspäällikkö ja podcast-sarjan tuottanut Henna-Riikka Myrskylä iloitsee ehdokkuudesta. Pääidea podcastin konseptiin kumpusi hänen mukaansa Duudsoneiden omasta tarinasta; rajoista, joita he ovat ylittäneet ja myös toisaalta myös rajoista, joita heidän on täytynyt asettaa itselleen voidakseen hyvin.

− Ehdokkuus on Mielenterveyden keskusliitolle ennen kaikkea viesti siitä, että aiheelle on tilausta. Se vain täytyy osata paketoida hyvin, Myrskylä toteaa.

Vaikka podcastin vieraat ovat Suomen kirkkaimpia tähtiä, mielen hyvinvointiin liittyvät asiat ovat universaaleja. Vieraat pääsivät puhumaan omasta henkisestä kehityksestään ja opeista, joita ovat elämänsä varrella keränneet. Kaikki tiesivät studioon tullessaan, minkä äärellä ollaan ja kokivat asian tärkeäksi. Jaksoissa käsitellään muun muassa ennakkoluuloja, pelkäämistä, masennusta ja herkkyyttä voimavarana. Jokainen jakso herättelee ja antaa vinkkejä elämän tasapainon löytämiseen.

Seitsenosaisessa sarjassa vierailivat Mikael Gabriel, Pete Parkkonen, Elina Gustafsson, Arman Alizad, Kalle Lamberg, Heikki Sorsa ja Sanni.

Yleisö voi äänestää suosikkiaan 20.3. asti osoitteessa www.audioland.fi tunnistautumalla ja täyttämällä äänestyslomakkeen. Jos Rajoilla oli sinun suosikkisi, käy antamassa äänesi!

Audioland on Suomen podcastaajien päätapahtuma ja palkintogaala, joka järjestetään Helsingissä 30.3.2022. Audioland haluaa edistää podcastien ammattimaisen tekemisen edellytyksiä Suomessa.

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.