Hyppää sisältöön

Vapaaehtoistyö

Oletko harkinnut vapaaehtoistoimintaa mielenterveysjärjestössä? Onko kirjoittamalla tapahtuva vuorovaikutus sinulle luontevaa? Tule tarjoamaan vertaistukea kahdenkeskeiseen Valoa-vertaischattiin tai teemoitettuihin Valoa-ryhmächatteihin. Avaamme seuraavan rekryn keväällä 2024.

Vapaaehtoisena toimiminen meillä Mielenterveyden keskusliitossa edellyttää, että sinulla on omia kokemuksia mielenterveyden haasteista, niiden kanssa elämisestä ja toipumisesta. On tärkeää, että vointisi on tällä hetkellä sellainen, että jaksat kohdata muita ihmisiä ja jakaa ajatuksia mielenterveyden haasteisiin liittyen.

Avullasi voimme tarjota kohtaamisen mahdollisuuksia erilaisille tarpeille – oman alkuhämmennyksensä keskellä eläville, sairaudestaan ahdistusta kokeville, ehkä vasta diagnoosin saaneille tai ilman diagnoosia oleville, mutta oireita kokeville ihmisille.

Valoa-vertaisena pääset tutustumaan toisiin vapaaehtoisiin ja kasvat taitavaksi verkkotoimijaksi. Voit myös kokea vahvistumista omana itsenäsi – näissä tehtävissä kokemasi mielenterveyden haasteet ovat meille vahvuus ja niistä puhuminen itsestäänselvyys. Tehtävät vahvistavat vuorovaikutustaitojasi, itsetuntemustasi, omia tunnetaitojasi sekä kykyäsi suhtautua myötätuntoisemmin itseen ja toisiin ihmisiin.

Vapaaehtoisemme toimivat verkkotehtävissä, joten toimintaan osallistuminen edellyttää hyviä teknisiä olosuhteita, internet-yhteyttä ja tietokonetta. Tehtävässä toimitaan aina omalta koneelta, kotoa käsin. Vertaistaitojen ja verkko-osaamisesi vahvistamisesta vastaamme yhdessä.

Valoa-vertaischat tarjoaa anonyymiä kahdenkeskeistä keskustelua

Valoa-vertaisena kohtaat yhden ihmisen kerrallaan Valoa-chatin vertaiskanavalla. Tarjoat keskusteluun ajatukset ja kokemukset, joita sinulla siinä hetkessä on toiselle annettavana. Oman läsnäolosi kanssa teet mahdolliseksi vertaistuellisen kohtaamisen sitä kaipaaville.

Valoa-vertaischat on auki tiistaisin ja torstaisin klo 18–19. Voit toimia vuoroissa silloin kun sinulle sopii.

Avaamme seuraavan rekryn keväällä 2024.

Valoa-ryhmächateissa keskustellaan vaihtuvista teemoista samaa kokeneiden kanssa

Valoa-vertaisena keskustelet Tukinetin ryhmächatissa ihmisten kanssa ennalta sovitusta ja osallistujia yhdistävästä mielenterveyden teemasta. Illan aiheena voi olla esimerkiksi ahdistus, kaksisuuntainen mielialahäiriö, uupumus tai erityisherkkyys. Pääset vaikuttamaan iltojen aiheisiin ja näkökulmiin. Tarjoat keskusteluun ajatukset ja kokemukset, jotka itse koet aiheessa tärkeiksi.

Valoa-teemailtoja järjestetään Tukinetin ryhmächattiin joka keskiviikko, lukuun ottamatta kuukauden ensimmäistä, klo 18–19.30. Voit toimia vertaisena sinulle sopivina ajankohtina ja teemoissa, jotka koskettavat sinua omakohtaisesti.

Avaamme seuraavan rekryn keväällä 2024.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.