Hyppää sisältöön

Empaattinen vapaaehtoistyön yhteisö

Vapaaehtoistyön tekeminen mahdollistaa uusien kokemuksien ja merkityksien tuomista osaksi vapaaehtoisen elämää. Vapaaehtoistyön kehittämistä meitä ohjaa visio ja arvot, jotka pohjautuvat Mielenterveyden keskusliiton strategiaan tehdä yhteiskunnallisesti vaikuttavaa työtä: vaikuttaa siihen, että jokainen ihminen on yhdenvertainen.

Vapaaehtoistyön visio

Mielenterveyden keskusliiton vapaaehtoistyön mahdollisuudet halutaan tulevaisuudessa ulottuvan liiton kaikkeen toimintaan siten, että jokainen, joka haluaa käyttää tai kehittää omaa osaamistaan mielenterveystyön hyväksi, voi osallistua vapaaehtoistyöhön.

Kehitämme vapaaehtoistyön mahdollisuuksia toiminta kerrallaan. Tällä hetkellä vapaaehtoiseksi voit hakea Valoa-vertaischattiin sekä Valoa-ryhmächatteihin.

Arvot vapaaehtoistyössä

Haluamme olla edistämässä myötätuntoista suhtautumista itseen ja toisiin. Myötätunto on lämpöä, rauhaa, uteliaisuutta ja yhteenkuuluvuuden tunnetta – sitoudumme näihin elementteihin ja näiden avulla haluamme olla rakentamassa Suomen empaattisinta vapaaehtoistyön yhteisöä.

Empatia tarkoittaa meille halua kuulla toista, sekä ennakkoluulotonta uteliaisuutta toista ihmistä kohtaan. Empatia on tasa-arvoa, avarakatseisuutta ja kykyä keskustella.

Tuemme ja koulutamme vapaaehtoisiamme toimimaan näiden arvojen mukaisesti.

Kun tulet vapaaehtoiseksi meille, pääset osaksi empaattista vapaaehtoistyön yhteisöä, jossa voit olla juuri sellainen kuin olet.

Perehdytys ja koulutus

Jokainen on tervetullut tekemään vapaaehtoistyötä juuri niillä taidoilla ja voimavaroilla, jotka hänellä on. Perehdytämme kaikki vapaaehtoisemme tehtäväkohtaisesti, jonka lisäksi tarjoamme tiimissä tapahtuvaa tukea vapaaehtoistyössä nousevista ajankohtaisista asioista.

Tarjoamme vapaaehtoisillemme säännöllisesti koulutuksellisia sisältöjä ja mahdollisuuksia, jotta vapaaehtoinen pääsee kasvamaan kohtaamistyössä haluamaansa suuntaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.