Hyppää sisältöön

Erinomaisia tuloksia ensimmäisiltä verkkokursseilta

Syyskuussa pyörähti käyntiin jo neljäs liiton Onko tässä pimeydessä valoa? -verkkokurssi. Syksyn korvalla saimme myös ensimmäisiä välähdyksiä kurssin vaikutuksista osallistujien arkeen ja elämään. Kysyimme ensimmäiselle verkkokurssille osallistuneilta ihmisiltä, oliko kurssi vaikuttanut omaan elämään, kun kurssin loppumisesta oli kulunut noin puoli vuotta.

Suureksi iloksemme yli puolet kertoi voivansa nyt paremmin kuin ennen kurssia. 60 prosenttia vastaajista kertoi, että oli oppinut kurssilla jotain uutta itsestään. Useampi vastaaja kertoi oppineensa myötätuntoista suhtautumista itseensä ja tietysti vertaistuen voimaa kiiteltiin. Vastaajista 60 prosenttia myös kertoi kurssin muuttaneen omaa elämää ja usein muutos oli tapahtunut omassa asenteessa. Kertoipa eräskin, että asiat olivat kurssin jälkeen lähteneet rullaamaan: oli löytynyt työkokeilupaikka ja toiveissa oli nyt paikan muuttuminen vakituiseksi työksi.

Yli puolet kertoi voivansa nyt paremmin kuin ennen kurssia.

Ensimmäisiä verkkokursseja markkinoitiin erityisesti Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistyksille ja heidän jäsenilleen. Kurssien hakijoista noin 22 prosenttia kertoikin kuuluvansa paikallisyhdistykseen. Hakijoita on aina ollut enemmän kuin kurssille voidaan ottaa ja niinpä hakemuksessa kerrotuilla seikoilla on suuri merkitys.

Vuoden viimeisen verkkokurssin haku on auki 5.11. saakka osoitteessa www.mtkl.fi/kurssikalenteri – klikkaa mukaan!

 

Verkkokurssilaisten kertomaa:

 ”Opin moniakin asioita, mutta ehkä tärkeimpänä yrittää olla armollisempi itseäni kohtaan. Kurssi myös herätteli minua päästämään edes hieman irti elämää lamauttavasta itseni häpeämisestä. Toisten kanssa yhteydessä oleminen ja asioiden jakaminen opetti minulle myös omia vahvuuksiani (toki myös heikkouksiani).”

 ”Vahvistuin henkisesti ja vapauduin ainakin vähän häpeästä.”

 

Esko Pylsy verkko-ohjaaja vertainen Mielenterveyden keskusliittoLue kurssille osallistuneen ja nyt seuraavia verkkokursseja mukana ohjaamassa ja kehittämässä olevan Esko Pylsyn tarina!

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.