Hyppää sisältöön

Haemme Mielenterveyden keskusliittoon lakimiestä

Mielenterveyden keskusliitto on mielenterveyden häiriöitä itse kokeneiden ihmisten järjestö. Ajamme mielenterveysongelmia kohdanneiden etuja yhteiskunnassa ja toimimme asiantuntijana heitä koskevissa asioissa. Toiminnassamme yhdistyvät kokemusasiantuntemus ja ammatillisuus.

Haemme liittoomme LAKIMIESTÄ vakituiseen työsuhteeseen edellisen lakimiehen siirtyessä eläkkeelle. Mielenterveyden keskusliiton lakimies on mielenterveysongelmia kokeneiden juridinen neuvonantaja ja edunvalvoja, joka osallistuu vaikuttamistyöhön mielenterveysongelmia kokevien ihmisten aseman parantamiseksi, pitää koulutuksia ja konsultoi jäsenyhdistyksiämme.

Lakimies valvoo mielenterveyskuntoutujien asemaan ja oikeuksiin liittyviä asioita sekä valmistelee asiantuntijalausuntoja. Lakimies osallistuu sosiaali- ja terveydenhuollon sekä mielenterveys- ja päihdelainsäädännön valmistelemiseen ja uudistamiseen. Työn painopiste on juridisessa neuvonnassa ja potilaan oikeuksien valvonnassa sosiaali- ja terveydenhuollossa.

Kelpoisuusvaatimuksena tehtävään on oikeustieteen maisterin tutkinto tai vastaava aikaisempi tutkinto. Edellytämme asiakastyökokemusta sosiaali- ja terveydenhuollon alalta. Lakimies tuntee sosiaali- ja terveydenhuoltoa koskevan lainsäädännön sekä mielenterveys- ja päihdepalvelut. Eduksi luemme järjestötuntemuksen.

Tehtävässä edellytetään matkustusvalmiutta, hyviä yhteistyötaitoja, halua työskennellä asiakkaiden kanssa ja olla aktiivisesti vaikuttamassa mielenterveyspalveluja koskevaan lainsäädäntöön. Lakimies osaa viestiä omasta työstään ja tuo työtään esille liiton viestintäkanavissa.

Tarjoamme sinulle monipuolisen, yhteiskunnallisesti merkittävän työn, lakisääteistä kattavamman työterveyshuollon, joustavat työajat, huumorintajuisen ja työhyvinvointia tukevan työyhteisön sekä viihtyisät työtilat Helsingin Malmilla.

Ensisijaisena työskentelypaikkana on Mielenterveyden keskusliiton Helsingin toimisto Malmilla ja aloitusajankohta sovitaan yhdessä tehtävään valittavan kanssa.

Lakimiehen tehtävästä antaa lisätietoja lakimies Merja Karinen, 050 561 7416, 10.9.2019 klo 10–12 ja 12.9.2019 kello 14–16.

Lähetä hakemuksesi palkkatoiveineen sähköpostitse: rekry@mtkl.fi ja merkitse viestikenttään aiheeksi ”lakimies”. Lähetä hakemuksesi 30.9.2019 mennessä.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.