Hyppää sisältöön

Haikuja toipumiselle – Irina Björklund kutsuu luovuuteen

Toivon kipinä huomiselle alkaen tänään. Millaista voimaa löydät luonnosta? Miten se huolehtii sinusta? Mielenterveyden keskusliiton Haikuja toipumiselle -kampanjassa tarkastellaan luontoa toipumisen tukena haikujen ja kuvien muodossa. Ota luontokuva ja kirjoita haiku kuvaan liittyvästä tunteesta.

Onko luonto auttanut sinua – antanut sinulle lohtua ja voimaa? Minkä tunteen luonto sinussa herättää? Ota osaa luovuuskutsuun, joka voi kasvattaa toivon kipinää, lohduttaa, herätellä, kannustaa, johdattaa luontoon.

Mielenterveyden keskusliiton kulttuurikummi näyttelijä, laulaja, lauluntekijä Irina Björklund tukee luovuuskutsua. Haikuja ihmiskunnalle -projektissaan Irina on tarkastellut, miten ihminen voi auttaa luontoa. Kulttuurikummina hän haluaa tarkastella asiaa toisin päin: miten luonto vuorostaan auttaa ihmisiä.

Avaa ovi luonnolle – astu sen helmaan rauhoittumaan. Ota siitä henkinen valokuva. Miten näet itsesi kuvassa? Kirjoita sen kaveriksi haiku! Kyllä, pieni japanilainen kolmen rivin miete… siitä ihanan voimaannuttavasta tunteesta, mitä luonto sinulle tuo.

Palaa mielessäsi aina tähän kuvaan ja tunteeseen, kun tarvitset voimaa. Ja jos vaan mahdollista… astu ulos ja ota vastaan luonnon loputon voimavara. Se on sinulle. Ja minulle. Meille kaikille.

Innolla ja rakkaudella teostasi odotellen,
Irina

Tämän vuoden kulttuurikampanjassa, Haikuja toipumiselle, kuvataan luontoa ja kirjoitetaan haikuja. Ota valokuva sinua puhuttelevasta luonnon paikasta, elementistä tai yksityiskohdasta. Millaisia ajatuksia ja tunteita se herättää? Kirjoita luontokuvan yhteyteen haiku tunteestasi.

Haiku muodostuu kolmesta säkeestä, jotka on jaettu tavuryhmiin: 5-7-5, kuten Irinan ystävänpäiväkortissa.

Omenapuussa on vihreitä omenia, joiden viereen on piirretty vaaleanpunainen kukka. Omenoiden alle on kirjoitettu haiku: ystävyyteni, kevät kantaa kukkasen, syksy hedelmän.
Irina Björklund teki Mielenterveyden keskusliitolle ystävänpäiväkortin.

Osallistumisohjeet:

  • Ota valokuva luonnosta.
  • Kirjoita kuvaan liittyvä haiku tunteestasi.
  • Osallistua voit yhdellä haikulla / kuvalla (jpeg, tiff, png).
  • Halutessasi voit äänittää haikusi. 20 ensimmäistä äänitettä pääsee mukaan Irinan ja The Shubie Brothersin ääniteokseen.
  • Lähetä haiku / kuva / mahdollinen äänite viimeistään 11.8.2024 sähköpostilla: toimisto@mtkl.fi (otsikko: Haikuja toipumiselle). Liitä mukaan nimesi tai nimimerkki.
  • Osallistuneiden haikuista ja kuvista kootaan vihko, joka julkaistaan Mielenterveyden keskusliiton sivuilla.
  • Mielenterveyden keskusliitolla on oikeus käyttää luovuushaasteen tekstejä ja kuvia sekä äänitteitä viestinnässään, omissa julkaisussaan ja kanavissaan.
  • Osallistumisaikaa on aina 11.8.2024 asti.

Inspiroidu Irina Björklundin Haikuja ihmiskunnalle -projektista.

Kesäkuussa kirjoitetaan haikuja yhdessä

Tule mukaan verkossa järjestettävään haikutyöpajaan tiistaina 11. kesäkuuta klo klo 13–14.30. Pajan ohjaa Nina Tuittu.
Ilmoittaudu viimeistään 9. kesäkuuta.

Teams-verkkotyöpaja: Kirjoitetaan haikuja toipumiselle


Pääkuva: Jeanne Ihander

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.