Hyppää sisältöön

Häpeä pois kypärästä -kampanjalle Vuoden kiekkoteko -palkinto

Liiga on valinnut jälleen vuoden parhaat tapaukset niin jääkiekkokaukalon sisältä kuin sen ulkopuoleltakin. Mielenterveyden keskusliiton yhteistyökampanja palkittiin Vuoden kiekkotekona.

Jääkiekkojournalistit valitsivat Mielenterveyden keskusliiton, Mestiksen ja Louhos Digitalin yhteistyönä syntyneen Häpeä pois kypärästä -kampanjan Vuoden kiekkoteko -palkinnon saajaksi. Vuoden 2021 alussa toteutettu kampanja koettiin tärkeänä keskustelun avauksena ja ajankohtaisena tukena niin yksilöille kuin Mestiksellekin.

− Palkinnon voittaminen on tärkeää koko mielenterveyskentälle, sillä nämä aiheet koskettavat kaikkia ihmisiä statuksesta riippumatta. On tärkeää, että asiasta puhutaan jokaisessa yhteisössä, jotta ihmiset saavat rohkeutta hakea apua ajoissa, Mielenterveyden keskusliiton vaikuttamisviestinnän asiantuntija Henna-Riikka Myrskylä iloitsee.

Häpeä pois kypärästä -kampanjassa yhdistettiin jääkiekko ja mielenterveys, jotka harvemmin esiintyvät samassa lauseessa. Lisäksi kampanjassa hyödynnettiin alkuvuonna julkaistun Mielenterveysbarometrin tuloksia. Tavoitteena oli levittää tietoa mielenterveyshaasteiden yleisyydestä, tavoittaa erityisesti syrjäytymisvaarassa olevat ihmiset ja kannustaa hakemaan apua matalalla kynnyksellä.

Myrskylä on kiitollinen onnistuneesta yhteistyöstä.

− Suurin kiitos kuuluu Louhos Digitalille, joka on koko idean isä. He käyttivät laajaa osaamistaan kampanjan toteutuksessa, aina videoiden tuotannosta verkkosivujen ja nettikaupan tekoon. Myös Mestis on rohkea toimija, joka ei pelkää nostaa isoja arvoja puheenaiheiksi. He tunnistavat vaikuttavuutensa ja osaavat valjastaa sen hyvään.

Tukituotteiden voitoista lahjoitettiin puolet Mielenterveyden keskusliiton toimintaan ja puolet koronasta kärsineille Mestis-seuroille.

− Uskon korkeamman asteen missioihin, joissa pikavoittojen sijaan tehdään työtä jonkun isomman asian eteen. Toivon, että kampanjamme toimii esimerkkinä kaikille yrityksille, jotka miettivät, voiko pieni tehdä merkittäviä tekoja, Myrskylä summaa.

Lue lisää kampanjasta

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.