Hyppää sisältöön

Huolet eivät lomaile - neuvonta palvelee koko kesän

Kesä aiheuttaa monenlaista lovea yhteiskuntamme palveluihin: Moni ovi sulkeutuu ja esimerkiksi terapeutit tai psykiatristen poliklinikoiden henkilökunta siirtyvät viettämään lomiaan. Kesälomalle eivät kuitenkaan välttämättä siirry mieltä askarruttavat asiat, huolemme ja murheemme. Mikä avuksi?

” Kesällä puhelut koskevat usein toimeentuloon liittyvien häiriöiden aiheuttamaa hätää tai läheisten huolta avun tai hoidon saamisesta. Yhä useammin kyseessä on kriisiytyneitä elämäntilanteita, joissa kasautuneet huolenaiheet vievät helposti ihmiseltä toimintakyvyn kokonaan. Alentunut toimintakyky ja taloudelliset ongelmat taas näkyvät usein myös vaikeuksina parisuhteessa ja perheessä. Oli tilanne mikä tahansa, meille voi aina soittaa. Erilaisten arjen kiemurat ja haastavatkin tilanteet ovat meille tuttuja”, kertoo neuvontatyön koordinaattori Milla Ristolainen.

Kasautuneet huolenaiheet vievät helposti ihmiseltä toimintakyvyn kokonaan.

Mielenterveyden keskusliiton neuvontapuhelimessa vastaa koko kesän ajan ammattilainen aina arkisin klo 10.00 – 15.00. Neuvontaamme voi olla yhteyksissä, kun kuormittunut elämäntilanne tuntuu liian raskaalta sietää yksin, huoli omaan tai läheisen elämään liittyvistä asioista kasvaa liian suureksi tai asioiden hoitaminen itsenäisesti tuntuu muutoin mahdottomalta.

Neuvontapalveluissamme kohtaamme vuosittain lähes 12 000 ihmistä pienine ja suurempine huolineen.

 

Kesän aukioloaikoja

Valtakunnallinen mielenterveysneuvonta: 0203 919 20

Arkisin klo 10-15

Avoinna: Koko kesän

 

Vertaistukipuhelin: 0800 177 599

Arkisin klo 10-15

Avoinna: 7.7.2019 asti ja jälleen 1.8. alkaen

 

Neuvontachat

Tiistaista torstaihin klo 12-15

Avoinna: 20.6. asti ja jälleen 1.8. alkaen

 

Mielenterveyden keskusliiton puhelinvaihde

Suljettu 20.6. – 4.8.

Palvelemme jälleen maanantaina 5.8. klo 10 lähtien.

 

Yhdistysten palvelupuhelin: 050 339 4971

Maanantaisin 9.00 – 16.00

Kesätauolla, mutta palvelee taas 2.9. alkaen.

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.