Hyppää sisältöön

Katso Mielenterveysmessujen maksuton ohjelma!

Mielenterveysmessujen 21.-22.11.2023 koko muhkea maksuton, kaikille avoin ohjelma on nyt julkaistu. Luvassa kaksi päivää aamustudioita, radiota, iltapäiväkahveja, kokemuspuheenvuoroja sekä tietysti asiantuntijoiden alustuksia käytännönläheisistä aiheista. Tutustu pakettiin ja varaa päivät kalenteristasi!

Tiistaina 21.11.2023 keskitytään kehon ja mielen kokonaisuuteen. Hoida mieltä, hoida kroppaa -luennolla Mielenterveyden keskusliiton asiantuntijat tutustuttavat keinoihin, joilla voi pitää itsestään huolta kokonaisvaltaisesti. Mielenreitti-hankkeen työntekijät tutustuttavat kokemuksiin luonnon, retkeilyn ja yhteisön ihmistä hoitavasta vaikutuksesta.

Lisäksi psykologi puhuu kehollisuuden ja psykofyysisen työskentelyn merkityksestä toipumisen ja terapian tukena, ja kokemusasiantuntija puolestaan kuvaa omaa tietään ulos uupumuksesta. Lisäksi puhutaan unelmista, erityisherkkyydestä ja siitä, miten läheisen sairastumiseen voi sopeutua.

Keskiviikkona 22.11.2023 tarkastellaan asiantuntijoiden ja kokemusasiantuntijoiden voimin kolmea eri aihetta: digipelaamisen erilaisia merkityksiä pelaajille, neurokirjolla elämisen tuottamaa psyykkistä kuormitusta sekä päihteiden käytön aiheuttamaa huolta ja rankasta päihdekierteestä selviytymistä.

Neljäntenä teemana on mielenterveyden häiriöistä toipuminen. Sitä tarkastellaan toiveikkuutta, osallisuutta ja voimavaroja korostavan toipumisorientaation näkökulmasta sekä taiteen, kulttuurin ja luovuuden tuoman tuen kautta.

Molempina päivinä on luvassa myös ”messujen oma aamutelkkari” Mieletön messustudio, jossa mielenterveysalan monitoimihenkilö Markus Raivio jututtaa ajankohtaisia ihmisiä ajankohtaisista mielenterveysaiheista. Iltapäivällä puolestaan hörpätään kahvit toimittaja Taina Tervon ja hänen vieraidensa kanssa. Molemmat suorat lähetykset tulevat Helsingin Malmilta, Mielenterveyden keskusliiton toimistolta.

Kiinnostavia messuvieraita voi tavata myös radioaalloilta Mielettömästä messuradiosta, jonka tuottaa messujen monivuotinen yhteistyökumppani Mieletöntä valoa – just sun media. Sama porukka hoitaa myös Mielettömän messustudion lähetyksen.

Tänä vuonna Mielenterveysmessut tuotetaan uudella verkkoalustalla, jonne pääsee kirjautumalla sähköpostiosoitteella, halutessaan siis varsin anonyymisti. Koko ohjelma on katseltavissa suorana verkosta ja monet puheenvuoroista myös tallenteina mielenterveysviikon ajan 26.11.2023 saakka.

Selaile sähköistä messuohjelmaa:

Tässä pdf-esite:

Mielenterveysmessut 2023 maksuton ohjelma

Tästä messuille – tapahtuma-alusta avataan jo 5.10.2023:

www.mielenterveysmessut.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.