Hyppää sisältöön

Kevään kursseilla keskiössä ovat tunteet ja ihan tavallinen arki

Mielenterveyden keskusliiton kevään 2024 Uusi alku -kurssiopas on ilmestynyt, ja ilmoittautuminen ja haku maksuttomille kursseille käynnistynyt. Oppaan lähes 100 tapahtumaa auttavat löytämään voimavaroja, tarkastelemaan tunteita ja kohtaamaan arjen lempeydellä.

”Uusi vuosi, uusi minä, uusi elämä.” Moni meistä pyörittelee tammikuun alussa mielessään tuttua mantraa. Itseä ja omaa arkea kohtaan on paljon toiveita ja tavoitteita, jotka saisivat uudet tuulet puhaltamaan ja vanhat kaavat rikkoutumaan.

Mutta onko tutussa ja turvallisessa arjessa oikeastaan mitään pahaa? Ehkä ne päiviä ja viikkoja rytmittävät rutiinit ovatkin tärkeämpiä kuin ajattelemmekaan.

Sairastuminen horjuttaa usein elämää monella tapaa. Arki voi muuttua täysin, ja turvallisuuden tunne kokea kolauksen. Siksi toisto, rutiinit ja ihan tavalliset arkiset asiat voivat olla merkittäviä tekijöitä elämän uudelleenrakentamisessa.

Tänä keväänä järjestämme lähes sata tapahtumaa, joista suurin osa on jälleen verkossa. Mukaan pääsee siis mistä päin Suomea tahansa. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia kursseja ikään, sukupuoleen ja elämäntilanteeseen katsomatta. Myös ammattilaiset ja läheiset on huomioitu tuttuun tapaan kurssitarjonnassa. Ja kaikki tämä maksutta, tietenkin. Ohjelmistossa korostuvat tunteet ja niiden ilmaisutavat, kohtaaminen ja luonto. Tunteita käsitellään niin Hyvinvoinnin iltakouluissa, koulutuksissa kuin Insta Livejen Myyttikesteillä.

Tervetuloa mukaan, olipa elämäntilanteesi millainen tahansa. Me tuemme sinua turvallisen arjen rakentamisessa. Kuljemme rinnallasi, kun etsit valonpilkahduksia pimeissä hetkissä ja autamme tarkastelemaan elämää ja itseäsi lempeydellä. Tukenasi ovat ammattilaiset, vapaaehtoiset vertaiset ja muut kurssilaiset.

Muutoksen tai uusien alkujen ei tarvitse tarkoittaa kaikesta vanhasta luopumista. Jotta elämässä uskaltaa ottaa horjuvampiakin askeleita, on tärkeä kokea olevansa samaan aikaan myös turvassa. Ja sitä tavallinen arki rutiineineen meille antaa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Selaile sähköistä kurssiopastamme: 

Huom! Saat suurennettua näkymää oikeassa alakulmassa olevasta ruudusta.

Kurssiopas pdf-muodossa täällä.

Etsi kursseja tapahtumakalenteristamme.

Saamalla ja antamalla kokemustietoa saan voimaa ja hyvää mieltä arkeeni. Jakamalla tietoa ja kokemuksia omasta toipumispolustani saan vuorovaikutuksessa myös aina uutta näkemystä itselleni. Tuntuu hyvältä luoda toivoa ja uskoa siihen, että vaikeistakin haasteista huolimatta sairauksien ja häiriöiden kanssa voi elää täyttä, antoisaa ja merkityksellistä elämää.

Maarit Kärki-Lyytinen

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.