Hyppää sisältöön

Kevään kursseilla kohti inhimillisempiä aikoja

Mielenterveyden keskusliiton kevään 2022 Uusi alku -kurssiopas on ilmestynyt, ja ilmoittautuminen ja haku maksuttomille kursseille käynnistynyt. Oppaan 95 tapahtumaa vahvistavat inhimillisiä kohtaamisia, mielen hyvinvointia ja toipumista eri elämäntilanteissa oleville ihmisille.

Uuden vuoden kynnyksellä monen mielessä siintää toive paremmasta tulevasta. Lähes kahden vuoden pandemia-ajan keskellä toive paremmasta tarkoittaa kuitenkin ehkä jotain ihan muuta kuin vielä pari vuotta sitten: turvallisin mielin ihmisten ilmoilla liikkumista, läheisten tapaamista ja erilaisiin tapahtumiin osallistumista. Sitä, ettei kaikkea menemistä leimaisi alituinen huoli.  

Samalla kun kohtaamisia on rajoitettu, niiden tarve on vain kasvanut. Me Mielenterveyden keskusliitossa haluammekin pitää huolen siitä, että jokaisella on mahdollisuus kohdata ja tulla kohdatuksi mielenterveysongelmiensa kanssa.  

Kevätkaudella suurin osa kursseistamme ja tapahtumistamme järjestetään verkossa, joten asuitpa missä päin Suomea tahansa tai olipa pandemiatilanne millainen tahansa, tulet kanssamme kohdatuksi. Jokaiselle löytyy varmasti sopivia kursseja ikään, sukupuoleen ja elämäntilanteeseen katsomatta. Järjestämme tuttuun tapaan koulutuksia ja kursseja myös ammattilaisille ja läheisille.  

Kevään uutuudet ovat toinen toistaan kiinnostavampia. Miltä kuulostavat esimerkiksi toipujille suunniteltu Mikä tässä on niin vaikeaa -verkkokurssi, uusi joogapainotteinen ja kasvokkainen kurssi, Nepsy-vaikeuksia ja mielen hyvinvointia sekä Onko tätä tutkittu? Kurkistuksia tieteen maailmaan? Nämä, kuten kaikki muutkin kevään kurssit, koulutukset ja tapahtumat, ovat osallistujille täysin ilmaisia. 

Niin mielen sairastuminen kuin pitkä pandemia-aikakin ovat kriisejä, jotka muuttavat ihmistä ja mullistavat elämän. Toipuminen molemmista voi viedä vuosia. Toivummeko samanlaisiksi, mitä olimme ennen? Ehkä emme. Ehkä sekä meistä itsestämme että tulevaisuudesta tulee entistä inhimillisempiä.  

Olipa matkasi kohti toipumista millainen tahansa, me olemme rinnallasi kulkemassa tuota matkaa. Ja olipa yhteinen matkamme kohti pandemian jälkeistä aikaa millainen tahansa, me kuljemme sitä yhdessä: myötätuntoisesti, toinen toisemme hyväksyen, juuri sellaisena kuin olemme.  

Selaile sähköistä kurssiopastamme: 

Huom! Saat suurennettua näkymää oikeassa alakulmassa olevasta ruudusta. 

Kurssiopas pdf-muodossa:

Uusi alku, kurssiopas, kevät 2022

Etsi kursseja tapahtumakalenteristamme:

http://www.mtkl.fi/tapahtumakalenteri 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.