Hyppää sisältöön

Kevään kurssitarjonnan ytimenä kokemustieto

Mielenterveyden keskusliiton kevään 2020 Uusi alku -kurssiopas on ilmestynyt ja samalla ilmoittautuminen ja haku kursseille on käynnistynyt. Laajassa tarjonnassa on kursseja ja keskusteluja niin kasvotusten kuin verkossa: mielenterveyden ongelmia itse kokeville, vertaisohjaajille, perheille, mielenterveysongelmia asiakkaansa elämässä pohtiville ja kaikille mielen hyvinvoinnista kiinnostuneille.

Kun kyse on sairaudesta – psyykkisestä tai fyysisestä – tuntuu helpottavalta tietää, että ei ole ainoa maailmassa vaikeuksien kanssa. Se, että toinen on kokenut jotain samaa kuin itse ja tietää mistä puhut, yhdistää tuntemattomiakin. Kokemusten jakaminen murtaa ennakkoluuloja ja antaa toivoa. Kurssitoimintamme ytimenä onkin kokemustieto.

Sairastumisen ja toipumisen kokeneet mukana kurssien suunnittelussa

Kohtaamme vuosittain neuvonnassamme yli 11 000 ihmistä ja tunnemme mielenterveysongelmia kokevien ihmisten arkea ja elämää pelkoineen, suruineen ja iloineen. Tiedämme, kuinka suuri merkitys toipumiselle on vertaistuella ja omien kokemusten jakamisella. Kaikilla kursseillamme onkin mukana ihminen, joka on omakohtaisesti kokenut sairastumisen ja toipumisen ja kurssien sisällön suunnittelussa ja toteutuksessa on mukana kokemuskehittäjiä. Vertaisia, jotka todella tuntevat keskustelunaiheita omakohtaisesti, voi tavata myös chatissä. 30.1. alkava, kaikille avoimen verkkokurssi Masennus kuin ikisade? on toteutukseltaan ja käsikirjoitukseltaan kokonaisuudessaan masennuksen itse kokeneiden ihmisten käsialaa.

Minun kokemukseni-tilaisuuksissa taas kuulee kuukausittain omakohtaisia kokemuksia ja toivon tarinoita varsin vaikeista aiheista aina koulukiusaamiskokemuksista syömishäiriöön, pakkohoitokeinoista päihdeongelmiin.

Kurssiuutuuksia soveltavasta taiteesta motivaatioon

Kevään uutuuksia ovat asiakkaidensa arjessa mielenterveysongelmia pohtiville soveltavan taiteen keinot, ryhmä toivon tukijana, motivaation herättely työvälineenä sekä merkityksellisyyden rooli toipumisen polulla. Mielenterveysongelmia itse kokevien kurssitarjonnassa korostuu entistä vahvemmin luonnossa liikkumisen merkitys. Toivosta, voimia tuovista asioista ja tulevaisuudesta keskustellaan luonnossa samoilun lomassa. Uusi koulutus on myös  Sinustako kokemusasiantuntijoiden kouluttaja?

Kaikkiaan järjestämme kevään aikana yli 70 kurssia ja tapahtumaa lähes 40 eri paikkakunnalla. Niistä suuri osa toteutetaan yhteistyössä paikallisten tai valtakunnallisten mielenterveysyhdistysten kanssa. Löydät koko tarjonnan Uusi alku -kurssioppaastamme.

Selaile sähköistä Uusi alku -kurssiopastamme

 https://issuu.com/mtkl/docs/kev_t2020

Tulosta Uusi alku -kurssiopas tästä

Uusi Alku Kevät 2020

Ilmoittaudu tai hae mukaan kursseille

www.mtkl.fi/tapahtumakalenteri

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.