Hyppää sisältöön

Liiton tapahtumien osallistujamäärät kuusinkertaistuivat kolmessa vuodessa

Kasvaneen verkkotoiminnan ansiosta Mielenterveyden keskusliiton kursseille ja tapahtumiin löysi vuonna 2022 lähes 19 000 ihmistä. Erityisen hienoa on, että toiminnan pariin on tullut myös uusia ihmisiä, joille verkko-osallistuminen on mielekkäin tai jopa ainut mahdollisuus osallistua liiton toimintaan. Verkko vetää hyvin myös nuoria aikuisia, joiden osuus tapahtumaosallistujista on kymmenkertaistunut vuodesta 2019.

Mielenterveyden keskusliitolle pandemia tarkoitti huimaa kasvua osallistujamäärissä ja tapahtumien tunnettuudessa. Kun vuonna 2019 kasvokkaisiin tapahtumiin osallistui 3 068 ihmistä, vuonna 2022 osallistujia oli kaikkinensa 18 714. Osallistujamäärä siis enemmän kuin kuusinkertaistui kolmessa vuodessa ja peräti kahdeksankertaistui viidessä vuodessa. Vuodesta 2020, ensimmäisestä verkkovuodesta, määrä tuplaantui.

Verkko-osallistuminen ei sovi kaikille, ja kasvokkaista toimintaa tarvitaan myös. Siksi osa kursseista järjestetään edelleen livetapahtumina eripuolin Suomea.

− Talollemme verkkotapahtumat ovat tarkoittaneet kuitenkin myös laajempaa valtakunnallista ulottuvuutta. Samaan tapahtumaan pääsee yhtä hyvin osallistumaan niin Inarista, Porista, Mikkelistä kuin Helsingistäkin, kertoo koulutus- ja markkinointikoordinaattori Riitta Hämäläinen.

Vuonna 2019 kurssi- ja tapahtumaosallistujat olivat 124 eri kunnasta, vuonna 2022 tavoitettujen kuntien määrä oli lähes tuplaantunut, 231 kuntaan.

− Selvästi osallistujiimme on tullut myös aivan uusia ihmisiä, joita verkko-osallistumisen helppous innostaa tai jotka eivät erilaisten fyysisten tai psyykkisten esteiden vuoksi osallistuisi live-tapahtumiin muutoinkaan.

Verkko vetää myös 16–29-vuotiaiden ikäryhmää paremmin kuin kasvokkaiset tapahtumat, sillä nuorten aikuisten osuus tapahtumaosallistujista on kymmenkertaistunut vuodesta 2019.

Kaikkiaan Mielenterveyden keskusliitto järjesti vuonna 2022 308 eri tapahtumaa, joiden joukossa oli niin verkkotapahtumia kuin kasvokkaisia kursseja eri paikkakunnilla. Hämäläisen mukaan kasvutahti näyttää jatkuvan edelleen vahvana.

− Jo vuoden 2023 ensimmäisten kuuden viikon aikana olemme tavoittaneet reilusti enemmän ihmisiä kuin koko vuonna 2019.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.