Hyppää sisältöön

Lukupiiri käynnistyy Mielentila-ryhmässä

Facebookin Mielentila-ryhmässä alkaa lukupiiri. Lukupiirissä käsitellään kirjoja, jotka joissa jollain tavalla on mukana mielenterveysaiheita.

Mielenterveyden keskusliiton Mielentila-ryhmässä Facebookissa alkaa lukupiiri, jossa luetaan tavalla tai toisella mielenterveyttä käsitteleviä kirjoja. Lukupiirin keskustelussa ovat mukana Mielenterveyden keskusliiton työntekijät verkkokuntoutussuunnittelija Päivi Tonteri ja viestinnän asiantuntija Eveliina Aarnos.

– Olen hirveän innoissani lukupiirin perustamisesta. Kirjallisuus oli yliopistossa pääaineeni, ja olen kirjallisuusterapeutti. Lukeminen on minulle myös rakas harrastus, joten on ihanaa tulla keskustelemaan kirjoista, Tonteri sanoo.

Ensimmäinen lukupiirin kokoontuminen on 4.12. ja silloin keskustellaan Jenny Rostainin kirjasta Liian rikki kuolemaan. Rostain tulee myös itse vierailemaan lukupiiriin.

Lukupiirissä kirjan voi lukea tai kuunnella, mikä vain on itselle sopivin tapa.

Tonteri ajattelee, että kirjat toimivat väylänä käsitellä omia tunteita ja ajatuksia, ja niistä voi saada myös vertaistukea.

Lukupiirin ensimmäiseksi kirjaksi valittiin Jenny Rostainin teos Liian rikki kuolemaan. Kuva: Bazar

– Kirjat voivat herättää ajatuksia tunteita, vaikkei teema olisikaan itselle täysin samaistuttava. Silloinkin siitä voi nauttia ja se voi auttaa ymmärtämään toisten ihmisten tilanteita. Kaikilla on lupa tulla mukaan keskusteluun, vaikkei kirjan teemasta olisikaan omaa kokemusta, Tonteri sanoo.

Haluatko mukaan lukupiirin? Liity Mielentila-ryhmään Facebookissa. Lukupiiri kokoontuu ensimmäisen kerran keskustelemaan 4.12. klo 13.00. Kirjailija Jenny Rostain tulee mukaan klo 14.00 alkaen. Keskustelua voi jatkaa ryhmässä vielä tämän jälkeenkin.

Lukupiirissä on lupa jakaa myös omia kokemuksia, jotka liittyvät kirjan aiheeseen, mutta vältetään liikoihin yksityiskohtiin menemistä. Jos omista kokemuksista on tarve keskustella syvemmin, onnistuu se Valoa-chatissa mielenterveyden ammattilaisten kanssa sekä Valoa-vertaischatissa mielenterveysongelmia itse kokeneiden vertaisten kanssa.

Lukupiirissä noudatetaan Mielentila-ryhmän sääntöjä, ja keskustellaan asiallisesti, toisia kunnioittaen.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.