Hyppää sisältöön

Mestaruusturnaus kokoaa mielenterveysongelmia kohdanneet yhteen

Vuosittainen turnaus motivoi osallistujia harrastamaan liikuntaa säännöllisesti, ja monelle joukkueelle turnaus onkin kauden päätavoite.

Mielenterveyden keskusliitto järjestää viikonloppuna mielenterveysongelmia kohdanneille ihmisille suunnatun Mestaruusturnauksen jo 18. kerran. 

Tapahtuman avaa Mielenterveyden keskusliiton toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka, joka on tavattavissa tapahtuman aikana. Tapahtumassa on paikalla myös liikunta- ja kulttuurityöryhmän puheenjohtaja ja Mielenterveyden keskusliiton hallituksen jäsen Esa Nordling.

Lauantaina kisataan salibandyssä ja sunnuntaina kävelyfutiksessa, jolloin Kukunori ry:n kävelyfutishanke on paikalla kertomassa, miten kävelyfutistoiminnan voi aloittaa. Ilmoittautuneitaturnaukseen on yli 300.

Mestaruusturnauksen tärkein yhteistyökumppani on Tampereen Ilveksen salibandy- ja futsaljaosto, joka on ollut mukana järjestämässä tapahtumaa vuodesta 2013. Ilves hoitaa ammattitaidolla turnausjärjestelyt, kuten tuomaroinnin ja muut toimitsijatehtävät.

 

Liikunnan iloa ja vertaisia

Mestaruusturnaus on kasvanut vuosien aikana ja osoittanut tarpeellisuutensa mielenterveysongelmia itse kohdanneiden parissa. Tapahtuma on saanut viime vuosina liikkeelle erityisesti nuoria miehiä:

“Vuosittainen turnaus motivoi osallistujia harrastamaan liikuntaa säännöllisesti, ja monelle joukkueelle turnaus onkin kauden päätavoite”, iloitsee Mielenterveyden keskusliiton liikunta-asiantuntija Kati Rantonen.

Mielenterveyden keskusliiton jäsenyhdistykset järjestävät viikottain noin 240 liikuntaryhmää mielenterveyskuntoutujille eri puolilla Suomea. Yhdistysten järjestämät liikuntaryhmät koetaan tärkeiksi, sillä vertaisten kanssa liikkuminen madaltaa kynnystä harrastaa liikuntaa.

Mestaruusturnaus järjestetään tulevana viikonloppuna 25.–26.5. Kauppi Sports Centerissä ja Kaupin nurmikentällä, osoitteessa Kuntokatu 17, Tampere.

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Liikunta-asiantuntija Kati Rantonen, kati.rantonen@mtkl.fi, p. 046 920 6427. Lue lisää mestaruustunauksen omalta sivulta.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.