Hyppää sisältöön

Astu sisään Metalliliiteriin – ensimmäinen jakso ulkona nyt

Uuden videopodcast-sarjan Metalliliiterin ensimmäinen jakso on nyt ulkona. Tänään 10.10. vietetään maailman mielenterveyspäivää ja Metalliliiterissä syvennytään mielenterveyden ja raskaan musiikin äärelle. Podcastia juontaa Mielenterveyden keskusliiton kulttuurikummi Erkka Korhonen ja ensimmäisessä jaksossa vieraana on Nightwishistäkin tuttu basisti ja laulaja Marko Hietala.

Metalliliiteri-videopodcastissa Mielenterveyden keskusliiton kulttuurikummi Erkka Korhonen keskustelee vaihtuvien vieraiden kanssa mielenterveydestä ja musiikista. Erkka on kutsunut podcastiin vieraikseen ystäviään musiikki- ja kulttuurialalta.

Ensimmäisessä jaksossa vieraaksi saapuu Marko Hietala, joka on kulkenut pitkän tien masennuksen kanssa ja saanut aikuisena ADHD-diagnoosin. Tiedehipiksi itseään kutsuva Marko sanoo tieteisfantasian lukemisen olevan hänelle tärkeä harrastus ja auttavan rauhoittamaan pään sisäistä kuhinaa. Lisäksi Marko kertoo, mitä hyötyä hän kokee vilkkaasta mielestä ja ADHD:stä olleen muusikkona.

Erkka ja Marko pohtivat myös julkisuuden ja menestyksen tuomia paineita. Mitä jos iso menestys olisi tullut omalla uralla jo nuorempana? Entä mitä kaksikko ajattelee sosiaalisesta mediasta osana julkisuutta?

Muun muassa näihin aiheisiin pureudutaan ensimmäisessä jaksossa.

Podcast series is also available with English subtitles on YouTube.

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Uusi jakso julkaistaan joka toinen viikko YouTubessa, Spotifyssa ja SoundCloudissa.

10.10. Jakso 1 – vieraana Marko Hietala

24.10. Jakso 2 – vieraana kirjailija Jenny Rostain

7.11. Jakso 3 – vieraana Stam1nan kitaristi Pekka ”Pexi” Olkkonen

21.11. Jakso 4 – vieraana laulaja Tommi ”Tuple” Salmela

Spotifysta löytyy It’s Heavy -soittolista, johon on koottu raskaan musiikin kappaleita, jotka toimivat kuulijoilleen eräänlaisina terapiabiiseinä. Soittolistalle lisätään jokaisen jakson jälkeen uusia biisejä, jotka jakson vieras on valinnut. Tällä hetkellä listalla on Erkan sekä Markon valitsemat kappaleet. Sarjan lopussa koossa on kattava soittolista raskaan musiikin kappaleita.

Artikkelin pääkuva: Nina Tuittu


Rockway

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.