Hyppää sisältöön

Metsäkokemus viron, somalin, venäjän ja arabian kielellä Helsingissä

Taidefestivaali Reflektor ja Mielenterveyden keskusliitto järjestävät elokuussa audiovisuaalisen taiteen työpajan, jonka tuloksena Itä-Helsinkiin syntyy viron-, somalin-, venäjän- ja arabiankielinen ääniteos.

Metsä on yksi suomalaisen kulttuurin peruspilareita, mutta millainen suhde siihen on niillä nuorilla aikuisilla, joiden vanhemmat ovat muuttaneet muualta? Millaisen suhteen he ovat luoneet tai haluaisivat luoda siihen luontoon, jonka mielenterveyttä tukevaan vaikutukseen suomalaiset niin yleisesti luottavat?

Tätä tutkitaan audiovisuaalisen taiteen Reflektor-festivaalin ja Mielenterveyden keskusliiton yhteistyönä projektissa, joka alkaa äänityöpajalla 14.8. Roihupellossa Helsingissä. Mukaan maksuttomaan pajaan ovat tervetulleita 18–29-vuotiaat viron-, venäjän-, somalian- ja arabiankieliset nuoret aikuiset.

Äänityspajan vetää muun muassa teatteri- ja tanssiteoksistakin tuttu taiteilija Antti Puumalainen, joka myös viimeistelee valoa ja ääntä sisältävän teoksen. Metsä korvien välissä -teos esitellään Itä-Helsingissä 17.-20.9.

Kaikki ovat tervetulleita tutustumaan teokseen, ja sitä kuuntelemaan kutsutaan myös äänityöpajaan osallistuneet. Heidän kokemuksistaan tehdään lisäksi pienimuotoinen tutkimus, johon voi vastata anonyymisti. Tutkimuksen tekee Elina Kervinen ja tuotannosta vastaa Sandra Petersen.

Näin ilmoittaudut:

Lähetä sähköposti viimeistään 14.8. klo 14 osoitteeseen info@reflektor.fi ja kerro nimesi, äidinkielesi sekä mahdolliset erikoisruokavaliot ja allergiat. Jos et pääse mukaan koko työpajaan klo 16–19, kerro mihin klo-aikaan pääset.

Missä äänityöpaja pidetään:

Sun Effects Oy:n toimistolla, Pulttitie 7, 00880 Helsinki

Lisätietoja:

Tuottaja Sandra Petersen, Reflektor, sandra.petersen@reflektor.fi
Kulttuurituottaja Nina Tuittu, Mielenterveyden keskusliitto, nina.tuittu@mtkl.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.