Hyppää sisältöön

Mielenterveyden keskusliitto julkaisee kaikille avoimen Materiaalipankin

Materiaalipankkiin on koottu laajasti liiton tuottamia videoita, podcasteja, oppaita ja erilaisia tehtäviä, joita voi hyödyntää niin henkilökohtaiseen kuin ammatilliseenkin käyttöön.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä julkaistu Materiaalipankki kokoaa yhteen paikkaan Mielenterveyden keskusliiton tuottamat, kaikille avoimet materiaalit, kuten videot, podcastit, oppaat ja erilaiset tehtävät. Pankkia täydennetään jatkuvasti uusilla ja päivitetyillä sisällöillä. Tällä hetkellä Materiaalipankista löytyy lähes sata eri sisältöä.

Videomateriaaleja löytyy moneen tarpeeseen. Esimerkiksi suosittu Toipumisen sanat -video tarkastelee itse mielenterveysongelmia kokeneiden ihmisten kautta, miltä eri mielenterveysongelmista käytetyt termit tuntuvat. Aktiiviset tauot -videosarja tarjoaa pieniä vinkkejä arkiseen liikuntaan ihmisille, joille liikkeelle lähtö on hankalaa ja perinteiset verkkoliikuntatuokiot haastavia. Liikuttava tapa -sarja taas tarjoilee hauskoja ja helposti toteutettavia ideoita koko perheen yhteisiin liikuntahetkiin.

Podcastien kautta pääsee sukeltamaan muun muassa erilaisiin tarinoihin elämästä, läsnäoloharjoituksiin sekä neurobiologian tohtori Iiris Hovatan havaintoihin ahdistuksesta.

Oman hyvinvoinnin tueksi on erilaisia tehtäviä ja oppaita. Tehtävien avulla voi pohdiskella omia voimia, arvoja, itsemyötätuntoa, unelmia, hyvän huomaamista ja tunteita, ja ne voivat auttaa keskittymään läsnäoloon juuri tässä ja nyt. Oppaista uusin, Pieni mielen hyvinvoinnin opas korostaa sitä, miten mieltä ja hyvinvointia voi treenata samaan tapaan kuin lihaksia kuntosalilla. Oppaita voivat hyödyntää myös ammattilaiset. Erityisesti nuorten kanssa työskenteleville on varmasti paljon kiinnostavaa materiaalia.

Tutustu kattavaan Materiaalipankkiin ja hyödynnä rohkeasti erilaisia sisältöjä omassa arjessasi tai työssäsi.

Materiaalipankkiin pääset täältä ja ylävalikosta!

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.