Hyppää sisältöön

Mielenterveysmessujen ammattilaisohjelmassa laaja kattaus ajankohtaisia aiheita

Mielenterveysmessut tulevat jälleen marraskuussa, ja ammattilaisohjelmaan on päässyt tutustumaan nyt muutaman viikon ajan. Luvassa on tuttuun tapaan seminaareja ja luentoja lukuisista ajankohtaisista ja keskustelua herättäneistä aiheista, kuten neurokirjosta ja psykoosisairauksista. Kevään alekampanja on voimassa 6.6. asti, joten liput kannatta hankkia nyt.

Millaista on tulevaisuuden työelämä mielenterveysnäkökulmasta? Mikä on neurokirjon rooli? Tunnistammeko psykoosisairaudet ja niiden oireet? Mitä kaikkea sukupuolivähemmistöihin kuuluvan asiakkaan huomioiminen vaatii ammattilaiselta? Miten vanhempien mielenterveysongelmat vaikuttavat lapseen? Entä mitä tiedämme elintapojen merkityksestä masennuksen hoidossa? 

Näihin ja moniin muihin ajankohtaisiin kysymyksiin pureudutaan marraskuussa järjestettävien Mielenterveysmessujen ammattilaisohjelmassa. Messut järjestetään jälleen verkossa, 19.–20.11. Seminaareissa keskitytään neurokirjon ja mielenterveyden leikkauspintaan, erityisesti nuorten työkykyyn, masennukseen ja psykoosisairauksiin. Puhujina kuullaan muun muassa nuorisopsykiatrian professori ja osastonylilääkäri Anu Raevuorta, Työterveyslaitoksen tutkimusprofessori ja psykologi Ari Väänästä sekä tunnelukkoterapeutti, pappi ja tietokirjailija Miia Moisiota. 

Luennoilla aiheita on runsaasti, esimerkkeinä aivoterveys, traumaperäinen stressihäiriö, vanhempien mielenterveysongelmat ja vähemmistöstressi. Puhumassa ovat muun muassa professori ja aivotutkija Minna Huotilainen Helsingin Yliopistosta, lastenneurologian ja nuorisopsykiatrian erikoislääkäri Pertti Rintahaka sekä sosiaaliohjaaja Elina Sorsa Sukupuolen moninaisuuden osaamiskeskuksesta.

Vielä ehtii hankkia liput maksulliseen ohjelmaan edulliseen hintaan, sillä kevään alekampanja on voimassa 6.6. asti. Koko ammattilaisohjelman ja liput löydät Mielenterveysmessujen sivuilta.  

Kaikille avoin ja maksuton ohjelma julkaistaan ensi syksynä.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.