Hyppää sisältöön

Miltä korkean toimintakyvyn masennus tuntuu? Jaa kokemuksesi ja osallistu verkkokurssin kehittämiseen!

Usein masennus mielletään jatkuvaksi henkiseksi ja fyysiseksi väsymykseksi. Siksi niin sanotun korkean toimintakyvyn masennusta voi olla vaikea tunnistaa. Millaista on arki, joka rullaa tehokkaasti eteenpäin, vaikka masennus on hiipinyt osaksi elämää? Kirjoita kokemuksistasi!

Haluamme ylläpitää ja kehittää verkkokurssisisältöjämme säännöllisesti, jotta ne palvelevat tukea tarvitsevaa parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki verkkokurssimme on suunniteltu ja tuotettu yhdessä vapaaehtoisten mielenterveysongelmia itse kokeneiden kanssa. Tällä hetkellä olemme jatkamassa suositun itseopiskeltavan Masennus kuin ikisade? -verkkokurssimme sisältöjä ja haluamme tehdä sen kanssasi.

Masennus voi oireilla eri ihmisillä eri tavoin. Osa lamaantuu, väsyy, osa taas suorittaa arkeaan tehokkaasti opiskellen tai työskennellen. Niin sanottu korkean toimintakyvyn masennus voi olla vaikea tunnistaa, vaikka se voi vaikuttaa suuresti elämään.

Millaisia kokemuksia sinulla on tähän liittyen? Milloin korkean toimintakyvyn masennus tunnistettiin? Uskoitko itse, että olet masentunut? Entä läheisesi? Millaista on arkesi? Mikä on tuonut toivoa?

Näihin ja muihin korkean toimintakyvyn masennukseen liittyviin kysymyksiin toivomme saavamme kokemuksia ja tarinoita masennukseen itse sairastuneilta. Mitä haluaisit, että joku toinen masennuksen kanssa elävä saisi tietää?

Arvostamme vastauksia suuresti ja käsittelemme niitä kunnioituksella.

Jos haluat osallistua, kysy lisää ja pyydä apukysymyksiä kirjoitukselle: riitta.hamalainen@mtkl.fi

Vastausaikaa on 28.11.2023 asti.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.