Hyppää sisältöön

Muutoksia tulossa kokemusasiantuntija- ja vertaistukipalveluihin

Mielenterveyden keskusliitto suunnittelee muutoksia kokemusasiantuntija- ja vertaistukipalveluihinsa. Suunnitelmat ovat herättäneet paljon keskustelua, joten kokosimme tietopaketin siitä, mitä aiotaan muuttaa, mihin sillä pyritään ja missä aikataulussa asia etenee.

Liitto suunnittelee kokemusasiantuntijuuteen ja vertaisuuteen perustuvien palvelujen eriyttämistä toisistaan. Tavoitteita on kaksi: laajentaa vertaistuen saatavuutta ja suunnata kokemusasiantuntemusta yhä vahvemmin asiantuntijatason tehtäviin.

Kokemusasiantuntemusta edellyttävät tehtävät kuten kokemusluennot ja -puheenvuorot, kehittämistehtävät sekä kurssien ja koulutusten kokemusohjaus eivät muutu. Niistä maksetaan jatkossakin tehtäväkohtainen palkkio.

Vertaistukeen pohjautuvat tehtävät kuten vertaistukipuhelimeen ja -chatiin vastaaminen aiotaan tulevaisuudessa järjestää vapaaehtoispohjalta. Tämä antaa mahdollisuuden lisätä sekä palvelujen saatavuutta että vertaistukijoiden määrää. Samalla mielenterveysongelmia itse kokeneille ihmisille avautuu uusi matalan kynnyksen väylä kokeilla avun tarjoamista muille.

Suunnitelmat odottavat parhaillaan liiton tulevan, joulukuun liittokokouksessa valittavan hallituksen ja mahdollisesti myös tulevan valtuuston kantaa sekä vuoden 2021 rahoituspäätöstä. Niitä päästään käytännössä toteuttamaan aikaisintaan syksyllä 2021.

Tutustu uudistukseen:
Kokemusasiantuntijat ja vertaiset 2020-11-23

Lisätietoja:
toiminnanjohtaja Olavi Sydänmaanlakka, puh. 050 363 9920
kuntoutuspäällikkö Kimmo Hane, kimmo.hane@mtkl.fi, puh. 050 599 6519

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.