Hyppää sisältöön

Neuvontamme auttaa ja tukee läpi koko kesän

Mielenterveyden keskusliitto turvaa osaltaan mielenterveyspalvelujen saatavuutta kesäaikaan olemalla auki läpi koko kesän jokaisena arkipäivänä.

Vaikka loma-aika on monelle elämän parasta aikaa, monelle se voi aiheuttaa ahdistusta ja ylimääräistä huolta rahasta.

Yksinäisyys on yksi teemoista, joka näkyy kesäisin Mielenterveyden keskusliiton neuvontapalveluissa. Kun koulut, työ tai muu päivätoiminta jää pois, monella jää pois myös tärkeät ja ehkä ainoat sosiaaliset kontaktit.

“On erityisen tärkeää, että myös kesän ja lomien aikana ihmiset pääsisivät purkamaan tuntemuksiaan ja ajatuksiaan, sillä jo ajatus siitä, että apua saa vasta viikkojen tai pahimmillaan kuukausien kuluttua, voi aiheuttaa ahdistusta entisestään”, kertoo neuvontapalvelujen Kimmo Hane Mielenterveyden keskusliitosta.

Myös perhe- ja parisuhteet voivat kiristyä kesällä, jonka lisäksi alkoholin käytön lisääntyminen aiheuttaa ongelmia, kun tavallisia arjen tuomia vastuita ei ole. Loma voi aiheuttaa kriisien kasaantumista, ja se vie helposti toimintakyvyn kokonaan.

Ota meihin yhteyttä jos tarvitset tukea tai neuvoa missä tahansa mieleen liittyvässä

Kun soitat meille, soitat aina oikeaan paikkaan! Jos chatti on sinulle luontevampi tapa jutella, autamme sinua myös siellä!

Valoa-chat

www.mtkl.fi
Ammattilaiset arkisin ma-pe klo 12–15
Vertaiset arkisin ma-pe klo 15–18

Valoa-chat on Mielenterveyden keskusliiton oma chat-palvelu, joka tuo valoa juuri siihen tilanteeseen, jossa olet. Chatissa kanssasi keskustelee arkisin kello 12–15 mielenterveysalan ammattilaiset, jonka jälkeen vertaiset ovat kuuntelemassa ja jakamassa kokemuksiaan arkisin kello 15–18.

Valtakunnallinen mielenterveysneuvonta

0203 91920 arkisin ma-pe klo 10–15

Valtakunnallisen mielenterveysneuvonnan numeroon voit soittaa, kun tarvitset tukea tai neuvontaa mihin tahansa mielenterveyteen liittyvässä asiassa. Puhelimeen vastaa kokenut Mielenterveyden keskusliiton sosiaali- ja terveysalan ammattilainen. Voit soittaa itsesi tai läheisesi puolesta. Soittaaksesi et tarvitse mitään valmista kysymystä, jolloin lähdemme purkamaan tilannetta siitä olosta tai tilanteesta, joka sinulla on soiton hetkellä. Autamme myös työssään mielenterveysongelmia kohtaavia.

Vertaistukipuhelin

0800 177 599 arkisin ma-pe klo 10–15

Mielen oireillessa tuen saaminen toiselta saman kokeneelta ihmiseltä on merkityksellistä. Soita meille, kun kaipaat ymmärrystä ja toivoa hetkeesi. Keskustelu vertaisen kanssa auttaa ymmärtämään, että et ole yksin tai ainoa kokemustesi kanssa. Maksuttomaan vertaistukipuhelimeen vastaa mielenterveydenongelmia itse kokenut ihminen, joka on hetkessä läsnä juuri sinua varten.

Neuvontapalvelut auttavat ja tukevat jokaisena arkipäivänä koko kesän ajan.
Palvelut on suljettu ainoastaan juhannusaattona perjantaina 19. kesäkuuta.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.