Hyppää sisältöön

Nuoren vinkit työnantajalle: kuuntele, tue ja kiitä

Titta Stedt, 24, sairastui masennukseen teini-iässä ja kamppailee asian kanssa edelleen. Nykyään hän puhuu kokemusasiantuntijana siitä, miten nuorten mielenterveysongelmat voivat vaikuttaa työelämään pääsyyn ja siellä jaksamiseen.

Kysy ja kuuntele

Mitä kuuluu? on kysymys, jota ei voi kysyä milloinkaan liikaa. Kaikilla meillä on välillä huonompia aikoja elämässä, jotka voivat vaikuttaa myös töissä jaksamiseen. On tärkeää, että haasteista voi puhua puhua työpaikalla ilman pelkoa leimautumisesta.

Etsi keinoja, miten tukea

Miten suhtaudun mielenterveyden haasteisiin? Voimmeko tehdä työyhteisössä pienempiä ja suurempia tekoja, jotka auttavat jaksamaan? Voiko työpäivän aikana ottaa pieniä hengähdystaukoja tai tehdä lyhyempää työaikaa? On tärkeää keskustella työntekijän kanssa, mitkä toimet auttaisivat juuri häntä jaksamaan paremmin.

Kannusta ja kiitä

On tärkeää, että jokainen löytää omia vahvuuksia ja pääsee myös käyttämään niitä. Joskus omien vahvuuksien löytämiseen tarvitsee hiukan kannustusta ja tukea. Muista myös kiittää hyvästä työstä. Kiitos on pieni sana, jolla on iso merkitys!
Titta Stedt
Titta Stedt oli lokakuussa puhumassa Vatesin kanssa yhteistyössä järjestetyssä Disability Employment Forumissa, jossa käsiteltiin mielenterveyttä ja työssä jaksamista monelta kantilta. Stedtin aiheena oli ”Miltä palvelujärjestelmä näyttää töihin siirtyvälle nuorelle, jolla mielenterveyden haasteet vaikuttavat töihin pääsyyn?”

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.