Hyppää sisältöön

Opas voimavarojen tunnistamiseen ilmestyi Terveyskylä-verkkopalvelussa

Terveyskylä-verkkopalvelu julkaisi yhteistyössä Mielenterveyden keskusliiton kanssa Kuntoutumistalo.fi -sivustollaan itsehoito-oppaan voimavarojen tunnistamiseen ja vahvistamiseen. Tavoitteena on antaa verkko-oppaan muodossa työkaluja omien voimavarojen, vahvuuksien ja jaksamisen tunnistamiseen ja tukeen.

– Mielenterveyden keskusliiton tuottama materiaali  koettiin HUS Terveyskylässä hyväksi ja laajasti asiakastyöhön sopivaksi. Aina ei kannata keksiä pyörää uudelleen, kun on jo toimivia ja hyväksi havaittuja malleja, vaan yhteistyössä muokkasimme materiaalia Kuntoutumistalo.fi-sivustolle sopivaksi, kertoo Mielenterveyden keskusliiton koulutuspäällikkö Kirsi Sirola.

– Voimavaravalmennus pohjautuu positiiviseen psykologiaan, ratkaisukeskeisyyteen ja toipumislähtöisyyteen. Mielenterveyden keskusliiton toimintaperiaatteissa ja kaikessa kurssitoiminnassamme on keskeistä nähdä ihmisessä olevat voimavarat ja vahvuudet sairaudesta huolimatta ja edistää näiden kautta toipumista ja toivoa.

Kuntoutusmitalo.fi -sivustolle muokattu voimavaravalmennuksen käsikirja toimi pohjana myös Mielenterveyden keskusliiton ja Aspa-säätiön Omat Avaimet- projektin Hevari- henkilökohtainen voimavaravalmennus – työmenetelmässä. Hanke kehitti työvälineitä ja menetelmiä 18-29 – vuotiaiden kanssa työskenteleville ammattilaisille ja suoraan nuorille itselleen.

Voimavaraoppaaseen Kuntoutumistalo.fi – sivustolla

Tutustu voimavaraoppaaseen

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.