Hyppää sisältöön

Osallistu masennusaiheisen verkkokurssin kehittämiseen ja kirjoita kokemuksistasi

Elintavat voivat tutkimusten mukaan vaikuttaa sekä masennuksen syntyyn että siitä toipumiseen. Mikä on sinun kokemuksesi? Huomaatko olossasi eroa liikunnan jälkeen? Mikä saa ylläpitämään terveellistä ruokavaliota ja mikä ahmimaan herkkuja? Entä mitä mielessä pyörii unettomina öinä? Kerro meille tarinasi!

Haluamme ylläpitää ja kehittää verkkokurssisisältöjämme säännöllisesti, jotta ne palvelevat tukea tarvitsevaa parhaalla mahdollisella tavalla. Kaikki verkkokurssimme on suunniteltu ja tuotettu yhdessä vapaaehtoisten mielenterveysongelmia itse kokeneiden kanssa. Tällä hetkellä olemme jatkamassa suositun itseopiskeltavan Masennus kuin ikisade? -verkkokurssimme sisältöjä ja haluamme tehdä sen kanssasi.

Monien tutkimusten mukaan liikunnalla, ravinnolla ja riittävällä unella on merkitystä sekä masennuksen synnyssä että siitä toipumisessa. Millaisia kokemuksia sinulla on tähän liittyen?

Oletko kokeillut liikkumista masennuksen lievitykseen? Oliko vaikeuksia aloittaa? Entä huomaatko ruokavalion vaikutuksen mieleesi? Mikä saa valitsemaan lautaselle vihreää ja mikä avaamaan suklaalevyn toisensa perään? Mitä teet unettomina öinä?

Näihin ja muihin elintapoihin liittyviin teemoihin ja kysymyksiin toivomme saavamme kokemuksia ja tarinoita masennukseen itse sairastuneilta. Mitä haluaisit, että joku toinen masennuksen kanssa elävä saisi tietää?

Arvostamme vastauksia suuresti ja käsittelemme niitä kunnioituksella.

Jos haluat osallistua, kysy lisää ja pyydä apukysymyksiä kirjoitukselle: riitta.hamalainen@mtkl.fi

Vastausaikaa on 25.9.2023 asti.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.