Hyppää sisältöön

Ota kantaa mielenterveyden käsitteisiin!

Mielenterveyden häiriöistä ja mielenterveysongelmia itse kokeneista ihmisistä käytetään monenlaisia käsitteitä niin julkisuudessa, sosiaalisessa mediassa kuin varsinkin arkisessa puhekielessä. Mitä sanoja sinusta pitäisi käyttää?

Mielenterveyden keskusliitto ja Recovery-hanke keräävät verkkokyselyllä näkemyksiä siitä, millaiset mielenterveysongelmista ja niitä itse kokeneista ihmisistä käytetyt käsitteet ovat neutraaleja, millaiset tuovat toivoa ja mitkä taas vähättelevät tai loukkaavat.

Psykiatriassa ja palvelujärjestelmässä on omat käsitteensä, mutta yleiskieleen ja arkisempiin yhteyksiin ne eivät läheskään aina istu. Selvitämme siis ennen kaikkea yleisempään käyttöön sopivia ilmaisuja.

Toivomme vastaajiksi erityisesti mielenterveysongelmia itse kokeneita ihmisiä, mutta erittäin tervetulleita ovat kaikkien muidenkin vastaukset. Kyselyyn vastataan nimettömänä ja vastaukset käsitellään täysin anonyymisti.

Kyselyn on lyhyt ja helppo täyttää. Vastausaikaa on 1.8. saakka. Tästä pääset vastaamaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.