Hyppää sisältöön

Kulttuuriliiteri: Ota osaa kesän luovuushaasteeseen

Mielenterveyden keskusliiton uusi podcast-sarja tarjoaa kuulijoille inspiraatiota luovaan tekemiseen ja johdattaa taiteilija Martti Innasen maailmaan.

Taiteilija Martti Innasen (1931-2014) syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi 90 vuotta. Innanen tunnettiin armottomana humoristina, aikansa luovana kriitikkona, riemastuttavana tai raivostuttavana, mielikuvituksellisena naivistisena kuvataiteilijana, muusikkona sekä viihdetaiteilijana.

Koska tänä vuonna juhlitaan myös Mielenterveyden keskusliiton 50-vuotista historiaa, on hyvä aika nauttia kulttuuri- ja taide-elämyksiä Innasen hengessä. 

Ensimmäisessä jaksossa liiteriin astutaan Tyrnävän Viljon hirmuisen rumpusoolon säestämänä. Kuuntele Innasen tarina, jonka on kirjoittanut hänen ystävänsä Josper Knutas, tutustu maalauksiin kuvailutulkattuna, ja osallistu kesän luovuushaasteeseen.

Kukunorin toiminnanjohtaja ja muusikko Markus Raivion sekä Mielenterveyden keskusliiton kulttuurituottaja ja valokuvataiteilija Nina Tuitun vieraat keskustelevat Innasen hengessä muun muassa luovuudesta, inspiraatiosta ja uskalluksesta käyttää omaa ääntään. Ensimmäisen jakson vieraana ovat kuvataiteilija, valo- ja elokuvaaja, ite-taiteen esille tuoja Veli Granö sekä yhdistysaktivisti, musiikin monitoimija Sepi Sundman

Kuuntele ensimmäinen jakso esimerkiksi Anchorista, Spotifystä tai Soundcloudista.

Seuraavat podcast-jaksot julkaistaan syyskuussa ja lokakuussa.

Tule esille – osallistu luovuushaasteeseen!

Kulttuuriliiterin luovuushaasteisiin voi osallistua jokainen omalla ilmaisullaan. Hae inspistä Innasesta, ja kuuntele podcasteissa annetut haasteet. Ensimmäisen aihe on ”Mikä on sinun hirmuinen rumpusoolosi?”.

Lataa oma teoksesi, esimerkiksi maalaus, valokuva, runo tai ääniteos Instagramiin tai Facebookiin tunnisteilla:

#kulttuuriliiteri
#inspistäinnasesta
#mtkl

Inspiraatiota Innasesta

Kuvia Martti Innasen taiteesta voi käydä katsomassa Suomen Gallupin Säätiön Huvin vuoksi -sivuilta sekä Facebook-sivuilta

Mielenterveyden keskusliitto viettää vuonna 2021 50-vuotisjuhlavuottaan ja julkaisee vuoden aikana 50 tarinaa mielenterveydestä. Uusi tarina julkaistaan aina maanantaisin. Kukunorin, Taiteen edistämiskeskuksen ja Suomen Gallupin Säätiön kanssa tehdyt Kulttuuriliiteri-podcastit kuuluvat juhlavuoden tarinakokonaisuuteen.

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.