Hyppää sisältöön

Pieni ele -keräys presidenttivaalien äänestyspaikoilla

Pieni ele -vaalikeräys toteutetaan tammikuun 2024 presidenttivaalien yhteydessä. Mielenterveyden keskusliitto ja sen 39 jäsenyhdistystä ovat mukana keräyksessä 14 muun terveysjärjestön kanssa.

Pitkäaikaissairaita ja vammaisia voi tukea lahjoittamalla pieni ele -vaalikeräykseen presidenttivaalien äänestyspaikoilla. Keräyspisteet lippaineen löytyvät äänestyspaikoilta ympäri Suomen vaalien aikana 17.–23.1. ja 28.1.2024.

Lipasvahdit ovat suurin osa itse vammaisia tai pitkäaikaissairaita. He huolehtivat vapaaehtoisina, että apua ja tukea on mahdollista saada muillekin. Jotkut ovat olleet mukana jo lapsesta asti oman vanhemman kanssa ja olleet vuosikymmeniä osana pieni ele -vaalikeräyksen vapaaehtoisporukkaa.

Olen 40 vuotta istunut kaikissa vaaleissa lippaan takana.” -Riitta, vapaaehtoinen lipasvahti

Lahjoituksia käytetään muun muassa kuntoutuksen järjestämiseen, apuvälineiden hankintaan ja edunvalvontaan tai esimerkiksi neuvontaan, vertaistukiryhmiin sekä virkistystoimintaan.

Keräyksen 117 vuoden historian aikana monelle lahjoittaminen vammaisille ja pitkäaikaissairaille on ollut perinne. Lipasvahdit kertovat, kuinka tutut lahjoittajat palaavat keräyspisteelle aina uudelleen vuoden aikana keräämänsä kolikkopussin kanssa. Lahjoituksilla tuhannet ja tuhannet vammaiset ja pitkäaikaissairaat ovat saaneet tukea – vertaistukea, apuvälineitä, opaskoiria, kuntoutusta, piristystä elämään ja paljon muuta.

”Tyhjensin possupankin tarkoituksella pienen eleen keräykseen ennakkoäänestys paikalla.” -Lahjoittaja

Pieni ele -keräyslippaat ja MobilePay-lahjoitus 64971 presidenttivaalien äänestyspaikoilla 17.–23.1. ja 28.1.2024. Tukea ja turvaa kotimaan pitkäaikaissairaiden ja vammaisten arkeen jo vuodesta 1907 asti.

Mielenterveyden keskusliitto ja sen 39 paikallisyhdistystä on mukana keräyksessä. Lahjoituksilla autetaan ja tuetaan jo mielenterveysongelmia kokeneiden henkilöiden kuntoutumista, osallisuutta ja mielekkään arjen edistämistä.

Tutustu lisää

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.