Hyppää sisältöön

Psykologi ja Stam1nan kitaristi Pekka "Pexi" Olkkonen Metalliliiterissä: "Psykologin ja muusikon täytyy olla kuuntelemisen ammattilainen"

Kolmannessa jaksossa Erkka Korhosen vieraaksi Metalliliiteriin saapuu psykologi ja Stam1nan kitaristi Pekka "Pexi" Olkkonen. Kitaristit pohtivat tunteiden välittämistä soittamalla ja sitä, mikä musiikin teossa saa inspiroitumaan. Pexi kertoo myös, mitä yhteistä on kitaristin ja psykologin töillä.

Millaista on tulkita tunteita kitaralla? Mitä yhteistä löytyy psykologin ja kitaristin työstä? Muun muassa näihin vastataan Metalliliiterin kolmannessa jaksossa, kun Erkka Korhosen kanssa studion tuoleille istahtaa psykologi ja Stam1nan kitaristi Pekka ”Pexi” Olkkonen.

Erkka ja Pexi ovat molemmat kitaristeja ja musiikin tekijöitä. Innostus näkyy ja kuuluu, kun parivaljakko pääsee puhumaan musiikin tekemisestä, mikä siinä inspiroi ja millainen prosessi biisin tekeminen on. Entä miksi juuri raskas musiikki on tehokas tunteiden käsittelyn väylä ja miten fanien kertomat tarinat musiikin merkityksestä otetaan vastaan?

Pexi kertoo myös miksi hänestä tuli psykologi ja millaisiin työtehtäviin se on johtanut Maanpuolustuskorkeakoululta omalle vastaanotolle.

Katso uusi jakso YouTubessa tai kuuntele Spotifyssa!

Toista video YouTubessa (aukeaa uuteen välilehteen)

Muista myös It’s Heavy -soittolista Spotifyssa!

Pääkuva: Nina Tuittu

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.