Hyppää sisältöön

Ravintola Fiasco? by Ultimalta lahjoitus liiton vapaaehtoistyöhön

100 kilon lahjoitussitruunoista syntyi ravintola Fiasco? by Ultimassa limoncelloa, jonka tuotto haluttiin ohjata hyväntekeväisyyteen. Kohteeksi valikoitui koko ravintolan väelle tärkeä mielenterveystyö.

Kokki ja ravintolaomistaja Henri Alénin Fiasco? by Ultima -ravintolassa laitettiin hihat heilumaan, kun he saivat lahjoituksena koronasulkujen aikaan 100 kiloa sitruunoita 1000 lounaan tarinaa varten. Ruuanlaiton sijaan sitruunat päätyivät limoncelloon. Kun ravintolassa tajuttiin, että sitruunaa oli enemmän kuin omiin tarpeisiin, he päättivät soittaa Altialle. Seuraavalla viikolla takakäytävällä odotti puuttuvat tuotteet limoncellon valmistukseen.

− Alusta asti oli selvää, että haluamme limoncellosta saadulla tuotolla olla mukana tekemässä hyvää, kertoo Fiasco? by Ultiman sommelier Juha Laatikainen.

Laatikaisen mukaan mielenterveys ja mielenterveyden hoitoon liittyvät asiat ovat lähellä ravintolan henkilökunnan sydäntä. He ottivat yhteyttä Mielenterveyden keskusliittoon, ja limoncellon myynnistä saatu tuotto päätettiin ohjata liiton vapaaehtoistyöhön. Lahjoituksen suuruus on 3017,56 euroa.

− Sijoituskohde oli helppo valita. Mahdollisuuksien mukaan, varsinkin vapaaehtoisille auttajille soisimme tuon lahjoituksen, Laatikainen sanoo.

Mielenterveyden keskusliitto avasi vapaaehtoistoimintaan ilmoittautumisen tämän vuoden elokuussa. Tarkoitus on rakentaa Suomen empaattisinta vapaaehtoistyön yhteisöä. Ensimmäiset vapaaehtoiset pääsevät toimimaan vertaistuellisissa tehtävissä.

Fiasco? by Ultimassa ollaan tyytyväisiä, että sopiva lahjoituskohde löytyi.

− Aivan mahtavaa, että löydettiin juuri sellainen kohde, jota salihenkilökuntamme toivoi. Ja ennen kaikkea, että he saivat näin hienon jutun aikaan lahjoitussitruunoilla, Henri Alén iloitsee.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.