Hyppää sisältöön

SKS ja MTKL keräävät kokemuksia mielenterveydestä

Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Mielenterveyden keskusliitto ja tutkija Anna Kinnunen keräävät ihmisten ajatuksia ja kokemuksia mielenterveydestä. Keruun tuloksista tiedotetaan keväällä 2022.

Mitä on hyvä mielenterveys? Mistä ajattelet mielenterveysongelmien johtuvan? Millaisia vaikutuksia mielenterveyteen on ollut koronapandemialla? Entäpä internetillä?

Muun muassa tällaisiin kysymyksiin hakevat vastauksia Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Mielenterveyden keskusliitto ja tutkija Anna Kinnunen parhaillaan käynnissä olevalla tiedonkeruulla. Mielenterveydestä puhutaan paljon niin mediassa kuin ihmisten välisissä keskusteluissakin, mutta mitä mielenterveydellä oikeastaan nykyisin tarkoitetaan? Mikä siihen vaikuttaa ja miten sen hoitaminen koetaan?

Keruulla halutaan tavoittaa niin mielenterveysongelmia itse kokeneet ja heidän läheisensä kuin mielenterveysjärjestöissä ja terveydenhoitoalalla työskentelevät ihmiset.

Vastauksia voi lähettää 21.4.2022 asti. Vastaukset arkistoidaan SKS:n arkistoon Joensuun toimipisteeseen. Keruun tuloksista tiedotetaan keväällä 2022 ja vastaajien kesken arvotaan kirjapalkintoja.

Vastausohjeet:

Kirjoita omalla kielelläsi ja tyylilläsi. Tekstien pituutta ei ole rajoitettu. Otamme vastaan myös valokuvia, äänitteitä, videoita, aikaisemmin tehtyjä muistelutekstejä ja haastatteluita. Lähetä vain sellaista aineistoa, jonka lähettämiseen sinulla on oikeus ja/tai lupa. Kysymme sinulta luvan aineiston arkistointiin SKS:n arkistoon sekä aineiston käyttöön arkiston sääntöjen mukaisesti.

Tarkemmat tiedot, ohjeet, apukysymykset ja lomakkeen vastaustesi lähettämiseen löydät täältä.

Kirjoituksen voi lähettää SKS:n verkkosivun lomakkeen kautta www.finlit.fi/mielenterveys tai postitse osoitteeseen Suomalaisen Kirjallisuuden Seura, Arkisto/Joensuun toimipiste, PL 111, 80101 Joensuu. Merkitse kuoreen tunnus ”Mielenterveys”.

Tutustu SKS:n arkiston keruuohjeisiin täällä.

Lisätietoja:

Jukka Timonen, SKS:n arkiston Joensuun toimipiste, p. 040 730 1739, keruu@finlit.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.