Hyppää sisältöön

Syksyn kursseilla kurkotellaan rohkeasti kohti uutta

Mielenterveyden keskusliiton syksyn 2023 Uusi alku -kurssiopas on ilmestynyt, ja ilmoittautuminen ja haku maksuttomille kursseille käynnistynyt. Oppaan 108 tapahtumaa rohkaisevat kohti muutosta ja tarjoavat mahdollisuuden etsiä, löytää ja harhailla yhdessä muiden kanssa.

Sanotaan, että mikään ei ole pysyvämpää kuin muutos. Elämä heittää eteemme erilaisia tilanteita ja kokemuksia, jotka pakottavat tarkastelemaan valitsemaamme suuntaa. Silloinkin kun muutos on tervetullut ja ehkä jo pitkään toivottu, se saattaa herättää ristiriitaisia tunteita. Vanhasta irti päästäminen ja uusiin mahdollisuuksiin tarttuminen voi pelottaa.

Muutoksen tekeminen vaatii rohkeutta, eikä sitä ole aina helppo löytää. Yksin uuden äärellä oleminen voi tuntua monella tapaa jännittävältä. Me Mielenterveyden keskusliitossa olemme mielellämme tukenasi.

Tapahtumissamme ja kursseillamme pääset pohtimaan elämää sekä itsenäisesti että yhdessä. Kanssamme on turvallista ottaa askeleita moneen suuntaan – muutos kun ei ole pelkästään määrätietoisesti eteenpäin menemistä. On tärkeää, että voimme muistuttaa toisiamme myös epäröinnin ja hapuilun merkityksestä. Toisten kokemusten kuuleminen voi vahvistaa meitä omalla polullamme.

Syksyn 108 tapahtumasta suurin osa on verkossa, joten voit osallistua niihin mistä päin Suomea tahansa. Kasvokkain pääsemme tapaamaan 16 eri paikkakunnalla. Syksyn mittaan tapahtumissamme käsitellään muun muassa itsemyötätuntoa ja suorittamista niin työelämässä, toipumisessa kuin elämässä ylipäätään. Uudenlaista toimintaa pääsee kokemaan Karvakuonon kanssa luonnossa liikkuen -kurssilla, omaa luovuutta herättelemään puolestaan kuvan, kirjoittamisen ja musiikin keinoin. Lisäksi suositut Hyvinvoinnin iltakoulut jatkuvat monipuolisine aiheineen. Marraskuuhun valoa tuovat monipuoliset luennot ja seminaarit Mielenterveysmessuilla.

Olet lämpimästi tervetullut viettämään syksyä kanssamme, juuri sinulle sopivalla tavalla. Yhdessä voimme tutustua muutoksen mahdollisuuksiin ja kurottaa rohkeasti kohti oman näköistä elämää.

Selaile sähköistä kurssiopastamme:

Huom! Saat suurennettua näkymää oikeassa alakulmassa olevasta ruudusta.

Kurssiopas pdf-muodossa.

Etsi kursseja tapahtumakalenteristamme.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.