Hyppää sisältöön

Syksyn kurssivalikoima tarjoaa runsaasti kohtaamisia sekä verkossa että kasvokkain

Mielenterveyden keskusliiton syksyn 2020 kurssiopas on ilmestynyt ja samalla ilmoittautuminen ja haku kursseille on käynnistynyt. Kulunut poikkeuksellinen kevät edellytti sitä, että piti keksiä uusia tapoja kohdata, auttaa ja tarjota kursseja ja koulutuksia verkossa. Webinaarit, verkkokurssit ja yhteisölliset verkkotapaamiset muodostavatkin nyt tärkeän lisän syksyn kurssitarjontaamme.

Syksyn kurssitarjonnasta osa järjestetään perinteisesti paikan päällä kasvokkaisissa kohtaamisissa ja osa kokonaan verkossa. Yhteensä 84 erilaista kurssia, tapahtumaa ja muita kohtaamista toteutetaan 33 eri paikkakunnalla eri puolilla maata pääkaupunkisedulta aina Inariin ja Muonioon saakka. 35 erilaista tapahtumaa ja kohtaamista taas pidetään verkossa, jolloin osallistuminen on mahdollista mistä päin maata tahansa.

Toimintaa on jälleen niin mielenterveysongelmia itse kokeneille, heidän läheisilleen kuin työssään mielenterveysongelmia pohtiville sekä kaikille ajankohtaisista aiheista kiinnostuneille. Syksyn uutuuksia ovat Vastavirrasta myötävirtaan eli lokakuussa alkava verkkokurssi opiskelijoille sekä mielenterveystyötä käsittelevät webinaarit kuten Vallan paikat mielenterveystyössä ja Huolien hetki -sarja, jossa paneudutaan palveluviidakkohuoliin, palvelujärjestelmään ja tukimuotoihin.

84 kurssia, tapahtumaa ja muuta kohtaamista eri puolilla maata ja 35 erilaista verkkotapahtumaa.

Monet suositut tapahtumat jatkuvat, esimerkiksi Minun kokemukseni -sarja, joka pureutuu monia askarruttaviin, kipeisiin aiheisiin ainutlaatuisesti ihmisten omalla kokemuksella ja äänellä. Kaikille avoimet Hyvinvoinnin iltakoulut kiertävät tänä syksynä Joensuuhun, Pieksämäelle, Tampereelle ja Turkuun sekä webinaareiksi verkkoon. Luentojen aiheina ovat mm. yksinäisyys, arki erityislapsen kanssa, stressi, tunnesyöminen sekä seksuaalinen hyvinvointi.

Kurssitoiminnassamme korostuvat luonto ja sen merkitys hyvinvoinnille, kulttuuri sekä vertaistuen tärkeys, myös ammattilaisille. Vertaistuellisia kohtaamispaikkoja tarjotaan säännöllisesti myös ryhmächatissä ja Vertaiset verkossa -tapaamisissa.

Mielenterveyden keskusliitossa seurataan tarkasti pandemiatilanteen kehittymistä syksyllä 2020. Kurssisuunnittelussa on varauduttu siihen, että tarpeen tullen mahdollisimman paljon koulutuksia voidaan siirtää verkkoon, laadusta tinkimättä.

Selaile sähköistä opasta

Etsi kursseja tapahtumakalenteristamme

Lataa opas pdf-muodossa

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.