Hyppää sisältöön

Tasavallan presidentin tervehdys

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on Mielenterveyden keskusliiton 50-vuotisjuhlavuoden suojelija. Presidentti lähetti liitolle tervehdyksen 6.6.2021, kun perustamisesta oli kulunut tasan 50 vuotta.

”Mielenterveyden keskusliiton perustamisesta tulee tänä vuonna kuluneeksi 50 vuotta. Liiton ja sen jäsenyhdistysten toimijat ovat tänä aikana tehneet tärkeää vaikuttamistyötä, edesauttaneet yhteiskunnallisia muutoksia sekä toimineet ihmisten tukena eri puolella Suomea.

Työn päämääränä on ollut alusta alkaen yhdistää, tukea ja tuoda esiin mielenterveysongelmia kokeneita ihmisiä. Samalla liitto ja jäsenyhdistykset ovat vaikuttaneet aktiivisesti asenteisiin. Kun tieto lisääntyy ja suhtaudumme avoimesti mielenterveyden ongelmiin, myös avun hakeminen ajoissa helpottuu.

Mennyt vuosi on ollut poikkeuksellinen. Pandemia on tuonut huolta ja surua, olemme kokeneet menetyksiä. Rajoitukset ovat vaikuttaneet meihin eri tavoin. Poikkeuksellinen aika on lisännyt monien kuormitusta, ja jaksamista on koeteltu. Mielenterveyden keskusliiton ja sen 150 jäsenyhdistyksen työ on ollut erityisen tärkeää tällaisena aikana. Vapaaehtoistyöllä sekä kansalaisjärjestöillä on suuri merkitys yhteiskunnallemme.

Onnittelen Mielenterveyden keskusliittoa ja sen jäsenyhdistyksiä 50-vuotisjuhlavuodesta ja samalla kiitän lämpimästi kaikkia toiminnassa mukana olleita arvokkaasta työstänne lähimmäisen hyväksi.”

Sauli Niinistö
Tasavallan presidentti
Mielenterveyden Keskusliiton 50-vuotisjuhlavuoden suojelija

Lue tervehdys pdf-muodossa:
Tervehdys Mielenterveyden keskusliitto

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.