Hyppää sisältöön

Turkka Sinisalo Mental Health Europen hallitukseen

Suomalaisten mielenterveysjärjestöjen yhteisen Mielenterveyspoolin hankepäällikkö Turkka Sinisalo valittiin lauantaina eurooppalaisen kattojärjestön Mental Health Europen hallitukseen vuosiksi 2021-2023.

Mental Health Europe on perustettu Iso-Britanniassa 1985 Mielenterveyden maailmanliiton alueelliseksi yhteistyöfoorumiksi Euroopassa. Järjestön tehtävänä on edistää kaikkien Euroopan kansalaisten mielenterveyttä ja hyvinvointia.

Esimerkiksi tällä viikolla vietetään yhteistä eurooppalaista mielenterveysviikkoa, jota Mental Health Europe koordinoi.

Mental Health Europen suomalaiset jäsenyhdistykset Mielenterveyden keskusliitto ja MIELI Suomen Mielenterveys ry asettivat Sinisalon yhdessä ehdolle luottamustehtävään. Tämä on hyvä esimerkki suomalaisten mielenterveysjärjestöjen yhteistyön tiivistymisestä.

Nyt kaikki Mielenterveyspoolin jäsenjärjestöt saavat ajantasaisesti tietoa, joka auttaa asettamaan suomalaista mielenterveyspolitiikkaa eurooppalaiseen kontekstiin.

“Toivon, että voin edistää kaikille suomalaisille mielenterveysalan järjestöille tärkeitä teemoja tässä luottamustehtävässä. Eurooppalaisen mielenterveysstrategian edistäminen on yksi niistä tärkeistä tavoitteista, joiden eteen on jatkettava työtä herkeämättä”, Turkka Sinisalo kertoo.

Mental Health Europen tavoitteena on Eurooppa, jossa mielenterveysongelmia itse kokeneet ihmiset ovat mukana yhteiskunnassa täysivaltaisina jäseninä ja heillä on käytettävissä asianmukaiset palvelut ja tarvitsemansa tuki. Kaikilla Euroopassa tulee olla mahdollisuus osallistua täysivaltaisina jäseninä yhteiskunnan rakentamiseen ja päätöksentekoon.

Aiemmin Mental Health Europen hallituksessa vuosina 2019–2021 Suomea edusti johtaja, asiantuntijalääkäri Meri Larivaara Mieli Suomen Mielenterveys ry:stä.

Tutustu Mielenterveyspooliin

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.