Hyppää sisältöön

Uutta toimintaa: keskustelua ja luonnossa liikkumista puhelinryhmissä

Huomenna Mielenterveyden keskusliitossa alkaa aivan uusi, maksuton ja kaikille avoin toimintamuoto: Kello viiden tee puhelimessa. Toinen avoin puhelinryhmä, Luonnosta hyvää mieltä, aloittaa kesäkuun alussa.

 Kello viiden tee on tarkoitettu kaikille, jotka ovat olleet pitkään mielenterveyssyistä työelämän ulkopuolella ja kaipaavat kuulumisten vaihtoa ja tutustumista uusiin ihmisiin. Mukaan mahtuu 5 osallistujaa kerrallaan ja mukana on myös Mielenterveyden keskusliiton kuntoutussuunnittelija. Rupatteluhetket alkavat 14.5. klo 17 ja jatkuvat torstaisin juhannusviikolle asti.

Luonnosta hyvää mieltä kannustaa lähtemään liikkeelle matalalla kynnyksellä. Neljän hengen ryhmissä liikutaan yhdessä luonnossa puhelun aikana, keskustellaan luonnon merkityksestä ja tehdään pieniä hyvinvointiharjoituksia. Jos tulijoita on runsaasti, perustetaan useita rinnakkaisia ryhmiä. Ryhmät kokoontuvat neljästi 1.6. alkaen maanantaisin ja keskiviikkoisin klo 14.

Kumpaankin ryhmään ilmoittaudutaan tekstiviestillä tai soittamalla. Puhelut eivät näy osallistujan puhelinlaskulla, vaan ne maksaa Mielenterveyden keskusliitto.

”Pyrimme tarjoamaan mahdollisimman matalalla kynnyksellä keskusteluapua ja mielekästä tekemistä mahdollisesti pitkiltä tuntuviin ja yksinäisiin päiviin koronakriisin keskellä”, sanoo Mielenterveyden keskusliiton kuntoutuspäällikkö Kimmo Hane.

”Verkossa tapahtuva toiminta ei tavoita kaikkia. Siksi mahdollisuus osallistua puhelimitse on tärkeää.”

Puhelinryhmistä liitossa on jo kokemusta huhtikuulta. Silloin puhelinryhmiä perustettiin liiton luontopainotteisten kurssien hakijoille, kun kasvotusten tapahtuvat kurssit jouduttiin koronakriisin vuoksi perumaan.

”Osallistujat kokivat puhelimen hyväksi tavaksi jakaa kokemuksia ja ajatuksia muiden kanssa”, Kimmo Hane kertoo.

Kello viiden tee -ryhmä alkaa 14.5.

Ilmoittaudu tekstiviestillä tai soittamalla

Pirjo Metsäranta

040 562 4773

Luonnosta hyvää mieltä -ryhmä alkaa 1.6.

Ilmoittaudu tekstiviestillä tai soittamalla

Sanna Hyry

040 827 2665

Lisätiedot ryhmistä

Hae ryhmän nimellä

 

 

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.