Hyppää sisältöön

Vietämme Valon päivää yhdessä VALO-hotellin kanssa

Ensi viikolla 3. päivä helmikuuta vietetään Valon päivää. Valon päivä on masennukseen sairastuneiden ja heidän läheistensä teemapäivä. Vietämme Valon päivää yhdessä VALO-hotellin kanssa.

Noin joka viides suomalainen sairastuu masennukseen elämänsä aikana. Kenen tahansa elämä voi kriisiytyä lukemattomista eri syistä ja elämää kuormittavat asiat altistavat masennuksen puhkeamiselle. Kelan julkaiseman tuoreen tilaston mukaan vuonna 2023 mielenterveyssyyt olivat syy yli 100 000 suomalaisen pitkälle sairauspoissaololle. Yleisimpiä syitä olivat ahdistuneisuushäiriöt ja masennus.

Masennus on sairaus, jonka kanssa elämiseen ja siitä toipumiseen voi ja pitää saada apua.

Valon päivä yhteistyössä VALO Hotel & Workin kanssa

Vietämme tänäkin vuonna Valon päivää yhteistyössä VALO Hotel & Workin kanssa. Haluamme yhdessä muistuttaa, että vapaa-ajan ja läheisten lisäksi työssä jaksamisen edistämisessä tärkeitä ovat työyhteisön tuki, työympäristö ja palautuminen.

– Kampanja nostaa tärkeän aiheen esille ja yhdessä tekemisen ilo kannusti toistamaan sen tänäkin vuonna, VALOn markkinointipäällikkö Joel Hirviniemi sanoo.

Masennus on merkittävä haaste työelämässä. On tärkeää, että työyhteisöt ymmärtävät ja tukevat heitä, joita se koskettaa. Avainasemassa ovat tietoisuuden lisääminen, avoin keskustelu ja yhdessä mietityt tukitoimet silloin, kun kyse on esimerkiksi sairauslomalta töihin palaamisesta.

– Meidän tavoitteenamme on luoda tilaa keskustelulle ja hälventää stigmoja, jotta jokainen voi tuntea olonsa tuetuksi myös alkuun haastavilta tuntuvissa tilanteissa. Jokainen meistä tarvitsee silloin vähän valoa elämäänsä, Mielenterveyden keskusliiton viestintäpäällikkö Sirkku Immonen kertoo.

Hirviniemi sanoo, että he VALOssa haluavat tarjota hotellia käyttäville työntekijöille maailman parhaan työympäristön, joka tukee työssä jaksamista ja palautumista.

– Hyvinvointi on aina ollut meille tärkeässä roolissa ja olemme panostaneet siihen toimistoissamme esimerkiksi siten, että niissä on sopiva valaistus ja hyvä työergonomia. Lisäksi tarjoamme puitteet palautumiseen kattokerroksemme sauna- ja allasosastolla sekä kuntosalilla, Hirviniemi sanoo.

Valon päivän kampanjassa VALO Hotel & Work lahjoittaa jokaisesta kampanja-aikana koodilla PROTOIVO24 tehdystä hotellivarauksesta 5 euroa Mielenterveyden keskusliitolle. Majoituksen pääset varaamaan kampanjasivuilta.

Valoa-chatista tukea ja valonpilkahduksia

Valoa-chat on Mielenterveyden keskusliiton täysin anonyymi ja maksuton chat-palvelu mielenterveysongelmien tuomien tilanteiden tueksi. Valoa-chatissa on ammattilainen tukenasi arkisin kello 12–15, askarruttaapa sinua oma tai läheisesi tilanne. Sinulla voi olla mielessäsi jokin tietty kysymys tai ongelma, johon haet ratkaisua, mutta yhtä hyvin olet tervetullut juttelemaan, vaikka et osaisi pukea ongelmaasi sanoiksi. Chatin löydät sivun alareunasta.

Vertaistuen pariin pääset tiistai-, keskiviikko- ja torstaisi-iltaisin Valoa-vertais- ja -ryhmächateissä. Vertaistuki voi antaa uusia näkökulmia tilanteeseesi tai mahdollisuuden pohtia ääneen ymmärtävässä ilmapiirissä. Vapaaehtoisemme ovat valmiita kuuntelemaan ja jakamaan omia kokemuksiaan mielenterveysongelmien tuomista tilanteista ja tunteista.

Lahjoita mielenterveystyöhön

Pienikin lahjoitus auttaa. Tue mielenterveystyötä ja lahjoita helposti MobilePaylla numeroon 24482 tai verkossa valitsemallasi maksutavalla. Kohtaamme vuosittain tuhansia mielenterveysongelmia kokeneita ihmisiä ja heidän läheisiään. Käytämme lahjoitukset joustavasti siihen toimintaan, jolle on kulloinkin suurin tarve.

Tee lahjoitus haluamallasi maksutavalla täällä.

Voit lahjoittaa myös tilisiirrolla oman verkkopankin kautta:

FI30 1555 3000 1105 78
BIC: NDEAFIHH
Viite: Mielenterveys

Huomioithan, että vain laskun tilaamalla saat kuitin kirjanpitoa varten.

Mielenterveyden keskusliitto ry:n rahankeräyslupa RA/2022/656

Lupa on voimassa toistaiseksi alkaen 21.4.2022 koko maassa pois lukien Ahvenanmaa.

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.