Hyppää sisältöön

Hyvää vapaaehtoisten päivää – kiitos, että olet

”Koordinaattorinanne sain tänään mahdollisuuden hetkeksi pysähtyä tämän kaiken ääreen, eikä muuta sanottavaa näiden satojen vapaaehtoistyölle annettujen tuntien ja itsestänne jaettujen kokemusten, tunteiden ja tarinoiden edessä olekaan kuin suunnaton kiitos”, kirjoittaa Mielenterveyden keskusliiton vapaaehtoistyön koordinaattori Milla Ristolainen.

Tänään 5.12. vietetään vapaaehtoisten päivää. Tänään haluamme huomioida, kiittää ja juhlia Sinua, vapaaehtoisemme Mielenterveyden keskusliitossa. Muistathan joka hetki, kuinka arvokasta on kaikki se, mitä meillä vapaaehtoisena teet ja mille aikaasi annat. Olet hyvin arvokas.

Vapaaehtoistyön koordinaattori Milla Ristolainen hymyilee leveästi puolivartalokuvassa. Hänellä on tummat, lyhyet hiukset, isot roikkuvat korvakorut, vihreä neuletakki ja sen alla musta paita.
Vapaaehtoistyön koordinaattori Milla Ristolainen. Kuva: Mika Pollari.

Kaikkien tämän vuoden aikana erilaisiin satunnaisiin tehtäviin ja haasteisiin Mielenterveyden keskusliitossa osallistuneiden tai niissä itsestään antaneiden lukuisten vapaaehtoistemme lisäksi tänään kiitämme erityisesti teitä 36 vapaaehtoistamme, jotka kolmena arki-iltana viikossa kohtaatte ihmisiä vertaistehtävissänne chat-palvelujemme puolella.

Koordinaattorinanne sain tänään mahdollisuuden hetkeksi pysähtyä tämän kaiken ääreen, eikä muuta sanottavaa näiden satojen vapaaehtoistyölle annettujen tuntien ja itsestänne jaettujen kokemusten, tunteiden ja tarinoiden edessä olekaan kuin suunnaton kiitos.

Siispä kiitos Jussi, Anna, Arja, Jade, Nicole, Emilia, Piia, Marko, Elli, Viivi, Virpi, Annikki, Maarit, Tuulikki, Anne, Tuulia, Heidi, Mirja, Pirjo, Marianne, Soile, Essi, Juha-Matti, Riina, Tony, Sini, Marjo, Janna, Senni, Krista, Raija, Sami, Tiina, Eeva-Maija, Anu ja Jimi.

Kiitos, että olet antautunut sille sisälläsi hehkuvalle auttamisen halulle ja lähtenyt arki-iltaisin, yhä uudelleen ja uudelleen uteliaana omana itsenäsi, ihmisenä, kohtaamaan tuon toisen vertaispalvelujemme ääreen päätyneen ihmisen, jolla on tuntunut olevan juuri siinä hetkessä kohtaamisen tarve ja jotain kanssasi jaettavaa.

Kiitos, että olet löytänyt paikkasi vapaaehtoistyön ja vertaistehtävien äärestä juuri meiltä.

Koko vapaaehtoistyötiimin puolesta,
Milla
vapaaehtoistyön koordinaattoriArja on noin 60-vuotias naisoletettu, joka istuu kallioisella rannalla ja katselee järvelle. Hänellä on harmaanruskea polkkatukka, silmälasit ja tumma takki. Hän hymyilee. Kuvan vieressä on teksti: "Tulin mukaan verkossa tapahtuvaan vapaaehtoistyöhön vuonna 2022. Kimmokeen sain osallistuttuani verkkokeskusteluihin, jota kautta löysin Tukinetin toiminnan. Chatit antavat vertaisiin yhteyksiä, mikä onkin parasta, mitä koneen kautta voi löytää. Saada jakaa kokemuksia ja huojennusta, siinä tämän työn suola. Arja."

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.