Hyppää sisältöön

Kaikki on tässä hetkessä

Vaikka vuodet vierivät ja maailmaa muuttuu ihmiset mukanaan, parasta elämässä on elää tätä hetkeä ja oppia uutta, kirjoittaa Mielenterveyden keskusliiton kuntoutusneuvoja Reea Peltokorpi blogitekstissään.

Herään lämpimän peiton alla vielä kylmään aamuun. Venyttelen ennen sängystä nousemista kuten tapoihini kuuluu. Ennen kuin ehdin nousta sängystä ylös, on puhelimeeni tullut viestejä ja ilmoituksia eri viestintäkanavista. Kollegani onnittelevat, toivottavat hyvää syntymäpäivää, ja minä kiitän. Minulta kysytään, miltä nyt tuntuu? Vastaan, että oikeastaan aika tavalliselta. Hetken pohdittuani totean, että tämä on hyvä ikä, enkä haluaisi olla muun ikäinen.

Minusta tämä vaihe, siirtyminen kolmekymppisestä lähemmäs nelikymppisyyttä, on oikeastaan aika kiva. Sitä ymmärtää hyvin niin itseään vanhempia kuin nuorempiakin ihmisiä. Ymmärtää jotain maailmanmenosta ja samalla sen, ettei oikeastaan tiedä paljoakaan. Toisaalta juuri se antaa tilaa ihmetellä ja oppia. Olen oppinut tunnistamaan itselleni tärkeät asiat ja pitämään niistä kiinni. Tiedän, että asiat järjestyvät aina jollakin tavalla, ja että aina on toivoa, vaikka asioihin ei todellakaan ole aina helppoja ratkaisuja.

Elämässä on hienoa se, että voimme hyödyntää kokemustamme ja osaamistamme. Kun luovumme tietämisen tilasta, voimme uteliaasti tutkia ja ihmetellä. On tärkeää ajatella mieluummin ”sekä − että” kuin ”joko − tai”.

Huomaan taaksepäin katsoessani, kuinka paljon olen muuttunut matkan varrella. Myös ihmissuhteeni ovat muuttuneet. Ihmiset, joita olen tuntenut vuosia, jopa vuosikymmeniä, eivät ole enää samoja kuin silloin, kun tutustuimme. Myös ympäröivä maailma on muuttunut todella paljon, ja on todella mielenkiintoista seurata muutosta ja kehitystä. Näin kuuluu ollakin – sekä maailman että meidän ihmisten kuuluu muuttua.

Mielestäni parasta on kuitenkin elää tätä hetkeä oppien uutta, ollen kiitollinen menneestä ja unelmoiden tulevaisuudesta. Mistä sinä olet tänään kiitollinen? Entä mistä sinä unelmoit?

Reea,
kuntoutusneuvoja

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.