Hyppää sisältöön

Materiaalipankki

Voit hakea materiaaleja tiedostotyypin, aihealueen tai hakusanan avulla.

Videot

Mielenterveysbarometri 2021

Mielenterveysbarometri kartoittaa mielenterveysongelmiin liittyviä asenteita sekä kokemuksia hoidosta ja palveluista. Tutustu vuoden 2021 tuloksiin.

Katso
Videot

Mies ei tarvitse tukea?

Millainen miehen pitää olla? Perheen pää, taloudellisen turvan tuoja, lasten tuki? Omia ajatuksiaan avaa Esko, jonka mietteet muuttuivat mielenterveyden ongelmien myötä.

 

Katso
Tehtävät

Mihin käytän aikaani?

Mihin kaikkeen käytän aikaani? Viekö jokin liikaa tai liian vähän? Käytänkö aikaani siihen, mihin piti? Hahmota omaa ajankäyttöäsi ja hallitse sitä tarvittaessa paremmin.

Lataa
Tehtävät

Mikä minussa on hyvää?

Mikä minussa on hyvää? -tehtävä haastaa sinut pohtimaan omia vahvuuksiasi, osaamistasi ja asioita, joista nautit valokuvien avulla. Kamera esille ja kuvaamaan!

 

Lataa
Tehtävät

Millainen olet parhaimmillasi?

Huumorintajuinen, kekseliäs tai herkkä? Millainen olet parhaimmillasi? -tehtävässä tunnistetaan omia hyviä luonteenpiirteitä, vahvuuksia ja taitoja.

Lataa
Tehtävät

Millainen sinä olet ? -tutustumisharjoitus

Tutustumiseen voi joskus kaivata apua. Millainen sinä olet? -harjoitus tarjoaa monenlaisia apukysymyksiä tutustumiseen.Harjoitus on kehitetty osana Omat Avaimet -toimintaa ja se soveltuu erityisesti ryhmäkäyttöön.

Lataa
Tehtävät

Minä ja mun tunteet

Millaisia tunteita tunnet usein? Entä harvoin? Ovatko ne voimakkaita, vaihtelevia vai alati taustalla? Tunteiden tunnistamine ei aina ole helppoa, mutta harjoittelu kannattaa. Minä ja mun tunteet -tehtävä auttaa alkuun.

Lataa
Tehtävät

Minä ja tunteeni

Millaisia tunteita minulla on? Mitä niistä useimmiten? Tai mitä on vaikea sietää? Harjoitus auttaa tunnistamaan tunteita ja niitä herättäviä asioita.

Harjoitus on kehitetty Omat Avaimet -toiminnassa ja sopii niin yksilö – kuin ryhmätyöhön.

Lataa

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.