Hyppää sisältöön

Seela Sella Mielenterveyden keskusliiton podcast-sarjan lukijana

Mielenterveysaiheisen Käännekohta-kirjoituskilpailun tarinoista on julkaistu kuusi kuunneltavaa versiota eli podcastia. Tarinat tulkitsee näyttelijä Seela Sella, joka on myös Mielenterveyden keskusliiton kulttuurikummi.

Podcastien tarinat käsittelevät kirjoittajien tosielämän käännekohtia eri näkökulmista. Mukana on esimerkiksi mielenterveyden haasteita kohdanneiden, lapsuudessa väkivaltaa kokeneen ja omia rajojaan pohtivan kirjoittajan tarinoita.

Alkuvuodesta järjestettyyn, avoimeen kirjoituskilpailuun osallistuneista 43 tarinasta kuusi on valittu palkintosijoille, ja niistä on tehty podcastit Seela Sellan lukemana. Tuotannossa on ollut mukana Sosped-säätiön Mieletöntä valoa -hanke.

– Kirjoittamisen kautta lähestymme toinen toisiamme, opimme empatiaa ja kehitymme ihmisinä, Sella sanoo.

– Luettuani nämä kuusi tarinaa olin yllättynyt, että ne eivät olleet lainkaan sairauskertomuksen tapaisia. Niistä välittyy voima, jonka avulla kirjoittajat jatkavat eteenpäin. Jokaisessa tarinassa on jotain samaistuttavaa jokaiselle ihmiselle, hän kuvailee.

Kuuden tarinan lisäksi podcasteissa kuullaan noin 20-minuuttinen haastattelu, jossa Seela Sella kertoo ajatuksiaan kirjoittamisesta, herkkyydestä ja elämän käännekohdista.

Sella itse kertoo 1.10. ilmestyvässä Tunne & Mieli -lehden haastattelussa myös oman elämänsä käännekohdasta. Tuo traaginen tapahtuma opetti hänet elämään hetkessä, sillä koskaan ei voi tietää, mitä seuraava hetki tuo tullessaan.

Lue lyhennetty versio Seela Sellan haastattelusta, joka löytyy kokonaisuudessaan torstaina ilmestyvästä Tunne & Mieli -lehdestä.

Käännekohta-podcastien osat, lukijana Seela Sella

Podcastit löytyvät linkkien takaa Mielenterveyden keskusliiton Soundcloud-tililtä. Suosittelemme podcastien kuunteluun kuulokkeita. 

Kuvassa Nina Tuittu ja Seela Sella, kuvaaja Makte Muuri

Työkaluja podcastien käsittelyyn ryhmätoiminnassa

Käännekohta-podcastien käsittelyyn on laadittu sarja kysymyksiä, joita voidaan hyödyntää ryhmätoiminnassa tai tarinoiden käsittelyyn itsenäisesti.

Kysymyssarjan ja ohjeet sen käyttöön voit ladata täältä.
Voit myös ladata Käännekohta-kirjoitukset tekstinä täältä.

Kirjoittamisen kautta lähestymme toinen toisiamme, opimme empatiaa ja kehitymme ihmisinä.

Sivun pääkuva: Laura Malmivaara

Lisätietoja:

Kulttuurituottaja Nina Tuittu, nina.tuittu@mtkl.fi, 040 723 8682
Kouluttaja Wille Härkönen, wille.harkonen@mtkl.fi, 050 583 4333

#kuuntelejakohtaa

Tilaa uutiskirjeemme

Haluatko tietää aina ensimmäisenä kuulumisemme, saada tapahtumatietomme ja muut ajankohtaiset mielenterveyskentän uutiset kätevästi suoraan sähköpostiisi? Tilaa sähköinen uutiskirjeemme. Tilaamalla uutiskirjeen annat suostumuksen tietojesi käsittelyyn tietosuojaselosteemme mukaisesti.